نیروی دریایی بریتانیا  نفتکش حامل نفت حکومت ایران را توقیف کرد!

در گزارشی که  در نیویورک تایمز انتشار یافت آمده است: یک شیوه رد گم کردن نفتکش های ایران، برای دور زدن تحریم ها خاموش کردن رادارنفتکش هاست

به گزارش گاردین، نیروی دریایی بریتانیا  یک نفتکش را که گفته می شود حامل نفت ایران به سوریه بود را توقیف کرد.

فابیان پیکاردو رئیس منطقه جبل الطارق گفت: در ساعات اولیه امروز( پنجنشبه  ) نفتکش حکومت ایران مظنون به حمل نفت خام برای سوریه توسط پلیس جبل الطارق و نهادهای گمرکی و با کمک نیروی دریای بریتانیا  توقیف شد.

دولت جبل الطارق نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: براساس شواهد، نفتکش «گرِیس-۱» حامل نفت ایران برای تحویل به یک پالایشگاه در سوریه بوده است.

جبل الطارق، واقع در شبه‌جزیره ایبریا از سرزمین‌های برون مرزی تحت حاکمیت بریتانیاست.وزیردولت جبل‌الطارق در ویدئویی که در شبکه اجتماعی توییتر هم منتشر کرده، اشاره می‌کند که ابرنفتکش موسوم به «گریس ۱» محموله خود را به پالایشگاه بانیاس در غرب سوریه انتقال می‌داده است.

اروپا دو پالایشگاه بانیاس و حمص را به اتهام حمایت مالی از رژیم بشار اسد تحریم کرده است.در گزارش رویترز آمده است، در صورتی که تایید شود که محموله نفت خام متعلق به ایران است، انتقال آن از سوی دیگر نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه حکومت ایران  نیز هست.

در گزارش دیگری که  در نیویورک تایمز انتشار یافت آمده است: یک شیوه رد گم کردن نفتکش های ایران، برای دور زدن تحریم ها خاموش کردن رادارنفتکش هاست.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در این زمینه نوشت که شماری از نفتکش هایی که حامل نفت غیرقانونی رژیم ایران هستند، برای مصون ماندن از ردیابی ایالات متحده، دستگاه های الکترونی را که نشان دهند رادار خود را خاموش می کنند تا قابل ردیابی نباشند.

در گزارش نیویورک تایمز آمده است: « یک نفتکش کوچک هفته گذشته پس از یک سفر ۱۹ روزه از چین به نزدیکی خلیج‌فارس رسید. مطابق با قوانین بین‌المللی، ناخدای کشتی موقعیت نفت‌کش، مسیر و سرعت و جزییات دیگر را گزارش کرده بود. ارتفاع عرشه کشتی از سطح آب نشان می‌داد که احتمالا خالی از بار باشد.

سپس این کشتی متعلق به چین به نام (سینو انرژی ۱) خاموش و از صفحه رادار ناپدید شد پس از شش روز، کشتی یاد شده بار دیگر نزدیک همان محل سابق، کمی دورتر از تنگه هرمز موقعیت خود را گزارش داد درحالی که ارتفاع آن از سطح آب نشان می‌داد که احتمالا پر است».

مقام‌های اسراییل پیشتر بر اساس اطلاعات بدست آمده اعلام کرده بودند که  بخشی از شبکه ناوگان حمل و نقل جهانی، برای مقابله با تحریم‌های دولت ترامپ بر نفت و محصولات پتروشیمی حکومت  ایران، در هنگام بارگیری در بنادر ایران به‌صورت مخفی عمل می‌کنند.

سمیر مدنی، از بنیانگذاران شرکت تانکر ترکر که می‌گوید: « این موضوع ساده است. آن‌ها نمی‌خواهند این واقعیت را که در ایران بوده اند و از تحریم‌ها اجتناب کرده‌اند، منتشر کنند.»

تانکر ترکر، شرکتی است که با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای برای ردیابی ،نفت‌کش‌هایی که با بنادر ایران در ارتباط‌ند را شناسایی و رصد می‌کند.

برایان هوک، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران پیشتر اعلام کرده بود که  واشنگتن هر کشور واردکننده نفت از ایران را تحریم خواهد کرد.

تحریم های دولت آمریکا علیه ایران موجب شده که ایران نتواند نفت خود را به راحتی بفروشد از سویی خزانه دولت خالی است و قادر نیست که  اقتصاد داخلی کشور را تامین کند به همین دلیل حکومت ایران با فروش ارزان‌نفت و محصولات پتروشیمی خود در تلاش است تا راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها پیدا کند .

خبرگزاری رویترز پیشتر گفته بود که  ردیابی اطلاعات کشتی‌ها نشان داده ایران از طریق کشتی به کشتی  نفت خود را به چین صادر می‌کند. در این عملیات وانمود شده محموله‌ها از عراق می‌آیند.اما اظهارات مسئولان چینی در این باره متناقض است.

نفت‌کش سالینا با پرچم ایران در بندری واقع در خلیج جینزوی چین پهلو گرفت. درحالیکه  سالینا به روال معمول، موقعیت، مسیر و سرعت خود را از طریق سامانه شناسایی خودکار گزارش کرده بود. نفت‌کش‌هایی مانند سالینا می‌توانند حامل حدود یک میلیون بشکه نفت باشند.

ایالات متحده آمریکا سال گذشته هم‌زمان با آغاز دور دوم تحریم‌ها علیه حکومت ایران ، برای هشت خریدار اصلی نفت و گاز ایران (چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ترکیه، تایوان، ایتالیا و یونان) معافیتی شش ماهه، به شرط کاهش واردات در نظر گرفت .

مهلت این معافیت ۳ ماه پیش پایان یافت و دولت  واشنگتن برای “فشار حداکثری” بر حکومت ایران و به صفر رساندن صادرات نفت ایران، از تمدید این معافیت‌ها خودداری کرد.

میانگین صادرات نفت و میعانات گازی جمهوری اسلامی در ماه‌های پیش از خروج آمریکا از برجام به حدود دو و نیم میلیون بشکه در روز می‌رسید. این میزان در نیمه اول ماه آوریل گذشته به روزی یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یافت.

یک دیدگاه

  1. به هر طریق ممکن دنیای متمدن باید جلوی تمام کارهای رژیم فاسد جمهوری اسلامی اخوندی ایران را بگیرد نفت ایران متعلق به ملت ایران است و رژیم دزد در حال دزدیدن سرمایه های ملت ایران می‌باشد این رژیم جنایتکار به هیچ وجه نماینده منتخب ملت ایران نیست و‌فعلا با زور اسلحه در قدرت هستنند اگر دنیای متمدن خواهان صلح و‌ارامش در منطقه و‌در جهان هستنند باید با پشتیبانی از ملت ایران کمک کنند تا ملت ایران خودشان این رژیم جنایت کار را ساقط کنند

Comments are closed.