به موجب آمار غیر رسمی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافته، از هر دو کودک ایرانی، یک تن کودکی است که مورد استثماری کارگری قرار می گیرد. بسیاری از آشنایان امور بر این گمان هستند که بسیاری از این کودکان نیز قربانی تجاوز جنسی قرار می گیرند.
در این ارزیابی ها، در ارتباط با آمار کودکان کار از جمله آمده است: ” شمار کودکان کار در ایران به هفت میلیون میرسد”.کامیل احمدی، پژوهشگر آسیبهای اجتماعی و مردمشناس، تاکید کرد که بیشتر این کودکان، اتباع خارجی هستند که به واسطه فامیل یا آشنایان خود برای کار به ایران انتقال داده میشوند.
کامیل احمدی افزود: متاسفانه تحقیقات جامع و مستقل درباره شمار کودکان کار در ایران و جود ندارد و آمارهای ضدونقیضی در باره انان منتشر شده که علاوه بر کودکان خیابانی باید کودکانی که در کارگاههای زیرزمینی مشغول به کار هستند نیز در آمار محاسبه شود.
در گزارش دیگری آمده است که با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ایران و رشد چند برابری میزان تولید پسماندهای عفونی، برخی گزارشها حاکی از رهاسازی پسماندهای آلوده بیمارستانی در اماکن عمومی و نقاطی از طبیعت است.
شمار زیادی از کاربران رسانههای اجتماعی با انتشار تصاویری از رهاسازی زباله و پسماندهای عفونی بیمارستانی در مراتع زیبا و سرسبز روستای “طالب” در اردبیل و همچنین شهر “رستمآباد” گیلان نوشته اند حکومت بی تفاوت است و در اوج کورونا با این بی تدبیری ها تلاش دارد که ویروس را بیشتر گسترش می دهد .
پیشتر نیز در استان خوزستان، خبرگزاری ایرنا در گزارشی از تخلیه زبالههای بیمارستانی در ساحل کارون منتشر کرده بود که سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز نیز آن را تایید کرد.
همزمان بررسی گزارشهای رسمی از تهران و سایر استانها نشان میدهد معضل افزایش تولید زبالههای بیمارستانی و انتخاب محل و روند مناسب برای دفن و امحای آنها به یکی از مشکلات جدی دستگاههای اجرایی تبدیل شده است.و سال هاست که بدون تدبیر و مدیریت صحیح مانده است.
هم چنین گزارش شده است که در تهران نیز میزان تولید این زبالهها طی دو هفته ۲۰۰ تن افزایش یافته است. رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران استان تهران در این باره گفته که این زبالهها بدون تفکیک در مجتمع بازیافت آرادکوه دفن میشوند.