نیویورک تایمز: دور جدید مذاکرات ایران و عربستان سعودی احتمالا میان سفرای دو کشور در بغداد برگزار می‌شود 

نیویورک تایمز به نقل از دو مقام عراقی و دو مقام ایرانی نوشت دور جدید مذاکرات ایران و عربستان سعودی در ماه جاری میلادی در بغداد و احتمالا در سطح سفیران دو کشور برگزار می‌شود.

این روزنامه روز گذشته (شنبه) به نقل از یک مشاور دولت ایران که نامش فاش نشده گزارش داد: در مذاکرات اخیر میان ایران و عربستان سعودی در روز نهم آوریل در بغداد، خالد الحمیدان، رییس سازمان اطلاعاتی سعودی و سعید ایروانی، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، حضور داشتند.

برای نخستین بار  این مذاکرات را فایننشال تایمز فاش کرد، اما تاکنون نه تهران نه ریاض به صورت رسمی این مذاکرات را تایید نکرده‌اند. با این حال، مقام‌هایی از ایران و عراق به طور غیررسمی انجام این مذاکرات را تایید کرده‌اند.

نیویورک تایمز به نقل از تحلیلگران نوشته است:  تغییرات جدید در دولت آمریکا و همچنین کاهش توجه واشینگتن به خاورمیانه در بلندمدت، موجب شده که سعودی‌ها در تعهد آمریکا نسبت به دفاع از ریاض تردید کنند و رویکرد آشتی‌جویانه‌تری نسبت به ایران اتخاذ کنند.

این روزنامه به نقل از یک بیانیه دولت عربستان سعودی نوشه است که  این کشور «از هر فرصتی برای گسترش صلح در منطقه» بهره می‌برد، به شرط این که ایران «حسن نیت خود را نشان دهد» و «دست از اقدامات شرورانه خود بکشد».

سجاد جیاد، عضو موسسه تحقیقاتی مستقل “بنیاد قرن” در بغداد، به این روزنامه گفته است که  سعودی‌ها می‌خواهند راهی برای پایان دادن به جنگ یمن و مهار تحریکات شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق پیدا کنند که با پهپاد از عراق علیه عربستان سعودی حمله می‌کنند.

در همین راستا، یاسمین فاروق، پژوهشگر مهمان در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، اولویت این دو کشور رسیدن به نوعی توافق امنیتی منطقه‌ای مانند گذشته است.

خانم یاسمین افزوده است : «این دو کشور پیش از این که درباره تقسیم نفوذ خود در منطقه گفت‌وگو کنند، باید این کار را انجام دهند.»

وی تاکید کرد صرف تصمیم عربستان سعودی برای گفت‌وگوی مستقیم با ایران، نشانگر تغییر در سیاست ریاض است، با توجه به این که سعودی‌ها پیشتر از بحث با ایران درباره یمن خودداری کرده بودند، زیرا دخالت تهران در یمن را غیرقانونی می‌دانستند.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی هم اخیرا در مصاحبه‌ای با شبکه العربیه انتقاد کشورش از ایران را در ارتباط با «رفتارهای منفی» تهران خوانده و ابراز امیدواری کرده بود ریاض بتواند با تهران روابط خوبی داشته باشد.