نیویورک تایمز فاش ساخت: امارات با همراهی ایالات متحده از میشل اوباما، ترکیه و رژیم ایران جاسوسی سایبری کرده است

روزنامه نیویورک تایمز طی گزارشی خبر داد  امارات متحده عربی با همکاری برخی عوامل سابق آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق دسترسی به ابزارهای پیشرفته جاسوسی سایبری، به اطلاعات خصوصی و محرمانه مقامات و دولت‌ها از جمله رژیم ایران، ترکیه و شورشی‌ها در یمن دست یافته است.

هک شدن ای‌میل‌های خصوصی رد‌وبدل‌شده میان یکی از اعضای خاندان سلطنتی قطر و میشل اوباما در دوران ریاست‌جمهوری همسرش باراک اوباما نیز از دیگر موارد خبرساز افشاگری اخیر به شمار می‌رود.

در این گزارش که روز گذشته  منتشر شد، به اطلاعات ارائه‌ شده در کتاب جدید نیکول پرل‌راث، خبرنگار نیویورک تایمز در حوزه امنیت سایبری، استناد شده است.

هکرها در پروژه جاسوسی موسوم به «پروژه کلاغ سیاه» با به‌کارگیری ابزارهای جاسوسی سایبری دولت فدرال آمریکا به امارات متحده عربی کمک می‌کردند تا اقدامات دیگر دولت‌ها، گروه‌های مسلح و فعالان حقوق بشر منتقدِ خاندان سلطنتی را زیر نظر بگیرند.

این نخستین‌بار است که گزارشی درباره رصد و نظارت بر ارتباطات ای‌میلی میشل اوباما و موزا المسند، همسر دوم حمد بن خلیفه آل ثانی امیر پیشین قطر، منتشر می‌شود.

بر همین اساس، جاسوس‌های امارات متحده عربی با هک کردن دستگاه‌های هوشمند خاندان سلطنتی قطر، به ارتباطات خصوصی اعضای این خاندان دسترسی پیدا کرده اند، از جمله ای‌میل‌های رد‌وبدل‌شده میان میشل اوباما، بانوی اول آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما و موزا المسند (موزا بنت ناصر)، مادر امیر فعلی قطر.

در گذشته نیز گزارش‌هایی مبنی‌بر همکاری ماموران سابق آمریکا با امارات متحده عربی در زمینه پیشبرد عملیات جاسوسی پیچیده منتشر شده بود. مقامات دولتی، دفاتر نمایندگی سازمان ملل متحد در نیویورک و مدیران اجرایی فیفا از جمله اهدافی بودند که جاسوس‌های اماراتی قصد رصد و سرقت اطلاعات‌شان را داشتند.

ارتباطات رهگیری‌شده شامل نقطه‌نظرات شخصی، جزئیات امنیتی و تغییری بوده است که در برنامه سفر اوباما به دوحه اتفاق افتاد.

تلاش اماراتی‌ها برای جاسوسی و دسترسی به اطلاعاتی از این دست باعث شد تا یکی از عوامل آمریکایی از این برنامه جاسوسی استعفا کند و از ابوظبی خارج شود.

تحلیلگر آژانس امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) در مرور خاطرات آن دوران به خبرنگار نیویورک تایمز گفته است: «این همان لحظه‌ای بود که با خودم گفتم این کار درست نیست. درست نیست این آدم‌ها را هدف قرار بدهیم».

مجموعه مصاحبه‌های خبرگزاری رویترز با عوامل سابق پروژه کلاغ‌سیاه در سال ۲۰۱۹ به اضافه مرور هزاران صفحه از ای‌میل‌ها و اسناد پروژه نشان می‌دهد که کاربرد شیوه‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا نقشی کلیدی در کوشش‌های امارات برای رصد و نظارت مخفیانه بر مخالفان و رقبایش داشته است.

پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) هم اکنون مشغول انجام تحقیقات در رابطه با این پرونده است، چرا که بر اساس قوانین ایالات متحده، هک کردن شبکه‌های آمریکایی یا سرقت ارتباطات شهروندان آمریکا ممنوع است و عملی مجرمانه تلقی می‌شود.

امارات متحده عربی از اظهارنظر در رابطه با عملیات جاسوسی خودداری کرده اما مدعی است که از سوی گروه‌های مسلح با تهدیدهای واقعی روبه‌روست و به همکاری خود با آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم ادامه می‌دهد.

رژیم اسلامی در ایران نیز می کوشد با بهره گیری از متخصصان علوم کامپیوتری حملات سایبری به منظور کسب اطلاعات و همچنین عملیات خرابکاری صورت دهد.

در یکی از این موارد نیروهای سایبری رژیم ایران تلاش کردند که به سیستم آب آشامیدنی اسرائیل آسیب برسانند که در کار خود موفق نشدند.

همچنین در مواردی به سایت ها و شبکه های واقع در ایالات متحده آسیب هایی رسانده اند.