هاینونن پس از دیدار با نخست وزیر اسرائیل از خطرات اتمی شدن رژیم ایران سخن می گوید

نتانیاهو در دیدار امروز در دفتر نخست وزیری با اولی هاینونن معاون پیشین آژانس بین المللی انرژی اتم. در این دیدار درباره برنامه های اتمی رژیم ایران سخن گفته شد

معاون پیشین آژانس انرژی اتمی، اول هاینونن Olli در دیدار با نخست وزیر اسرائیل گفت که رژیم ایران تا ساخت نخستین بمب هسته ای خود بین شش ماه تا هشت ماه فاصله دارد. هینونن این سخنان را امروز (پنجشنبه) در دیدار با نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل در دفتر کار او در اورشلیم بیان کرد.

نتانیاهو در این دیدار به هاینونن گفت: «چه کسی بهتر از شما می داند که به حکومت اسلامی ایران نمی توان اعتماد کرد و آن ها در طول زمان، نسبت به نیت خود برای تولید انرژی هسته ای همیشه دروغ گفته اند و همیشه قصد واقعی آنان، رسیدن به بمب هسته ای، زیر پوشش نیل به تولید انرژی مسالمت آمیز هسته ای بوده است».

نخست وزیر اسرائیل افزود گفت: «برای ما جای تردیدی وجود ندارد که حکومت ایران همچنان به دروغگویی ادامه می دهد و از نیت خود برای رسیدن به بمب هسته ای منصرف نشده و می خواهد یک زرادخانه اتمی برپا سازد و اسرائیل با هشیاری بسیار رویدادها را دنبال می کند و نخواهد گذاشت که آن ها به چنین هدفی دست یابند.

هاینونن در مقام معاون پیشین آژانس اتمی که سالیان دراز تلاش های هسته ای رژیم ایران را از نزدیک دنبال کرده، در دیدار با بنیامین نتانیاهو، شهامت او را در انتقال اسناد اتمی ایران به اورشلیم مورد تحسین قرار داد.

نتانیاهو متقابلا به هاینونن گفت که او نیز در آشکار ساختن نیت های واقعی رژیم ایران سهم چشمگیری داشته است.

هاینونن از دو روز پیش در اسرائیل به سر می برد و در چند سخنرانی در محافل پژوهشی و امنیتی اسرائیل، توانایی های اتمی رژیم ایران و تلاش های آن برای پنهان نگاه داشتن نیت واقعی خود از این برنامه ها را بیان کرده است.

اولی هاینونن در مصاحبه ای نیز که با رادیوی ارتش اسرائیل انجام داد، به تشریح توانایی های اتمی رژیم ایران پرداخت و در این زمینه از جمله گفت: با توجه به تخمین ها، اوضاع زیر ساخت های اتمی ایران، و در صورتی که رژیم ایران بخواهد به گونه ای متمرکز، به سوی ساخت بمب هسته ای گام بردارد، طی شش تا هشت ماه قادر خواهد بود به این نقطه برسد.

رئیس پیشین تیم امنیت آژانس بین المللی انرژی اتم در این مصاحبه همچنین گفت: «اسرائیل باید واقعا نگران باشد و امیرنشین های حوزه خلیج فارس نیز دلائل کافی برای بیم و نگرانی در برابر خود دارند». او در توضیح دیدگاه خود، افزوده گفت که اگر رژیم ایران به توانایی ساخت بمب هسته ای دست یابد، امیرنشین ها چگونه خواهند توانست امنیت خود را تضمین کنند؟

در همین راستا، دولت ایالات متحده برای خنثی کردن خطرات امنیتی از جانب حکومت ایران علیه همسایگان عرب خود و همچنین کشور اسرائیل، سال گذشته از برجام خارج شد و آن را یک توافق فاجعه بار نامید و اعلام داشت که باید معاهده جدیدی به حکومت ایران امضا شود که در چارچوب آن، هرگونه برنامه اتمی ایران برچیده شود، و همچنین برنامه های موشکی حکومت متوقف گردد تا از توان تولید بمب هسته ای محروم گردد و نتواند موشک های دورپرواز خود را که قادر است به پایتخت های اکثر کشورهای اروپای غربی نیز برسد، به بمب هسته ای مجهز سازد.