هزار شهر ایران سینما ندارد و در ۱۲۰ شهر هم کتابخانه نیست

مدیرعامل موسسه توسعه فرهنگ و هنر از  فقر فرهنگی گسترده در ایران خبرداد و گفت:  در هزار شهر ایران سینما  و در  ۱۲۰ شهر کتابخانه عمومی وجود ندارد.

امین عارف‌نیا، افزود:  فضاهای فرهنگی هنری هر کشوری، یکی از بارزترین شاخص‌های دستیابی به توسعه پایدار تلقی می‌شود، اما ما در این زمینه زیرساخت‌ها با یک فقر جدی مواجهیم و سرانه فضای سبز در ایران ۱۱ متر مربع، سرانه فضای آموزشی پنج  متر مربع، سرانه فضای ورزشی یک متر و سرانه فضای فرهنگی حدود ۲۰سانتی‌متر است.

عارف‌نیا گفت: که در حدود هزار شهر کشور، از جمله در ۷۵ شهر با جمعیت بالای ۵۰ هزار متر مربع، هیچ سالن سینمایی نداریم و همچنین در ۱۲۰ شهر کشور کتابخانه عمومی نداریم.

مدیرعامل موسسه توسعه فرهنگ و هنر گفت که فروش گیشه سینماهای جهان در سال گذشته میلادی معادل ۴۲/۵ میلیارد دلار بوده است ولی این رقم در ایران ۵۰۰ میلیارد تومان است، محصولات موسیقایی در دنیا ۲۲/۵ میلیارد دلار و کنسرت موسیقی ۱۳/۲ میلیارد دلار فروش داشته‌اند و درآمد حوزه موسیقی در ایران طی سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

او افزود: فروش حوزه‌های دیگر فرهنگی در ایران نیز شامل نشر کتاب ۳۵۰ میلیارد تومان، هنرهای تجسمی ۲۲۰ میلیارد تومان، آثار نمایشی ۹۰ بوده است و این رقم در بخش تبلیغات نیز ۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

عارف نیا در ارتباط با آمار  دانشجویان هنر گفت براساس آمارهای سال ۹۷ حدود ۲۹۶ هزار دانشجو در رشته‌های مختلف هنری مشغول تحصیل بوده‌اند که تعدادی بیانگر علاقه به آموختن و کسب دانش در حوزه فرهنگ و هنر است و تعداد هنرجویان آزاد نیز ۴۷۳ هزار نفر بوده است.

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور سال گذشته هشدار داد: با بی‌توجهی دولت روحانی  ۱۰۰۰ کتابخانه عمومی تعطیل می‌شود!

در ایران  فضاهای هنری روز به روز محدودتر می شود و در کنار نبود زیر ساخت های هنری و عدم توجه به گسترش فرهنگ و هنر در این سرزمین ،  روز به روز مشهود تر می شود

محدود کردن فعالیت هنرمندان در ایران، از سانسور، حذف و مقید کردن آثار هنری و ادبی به هدف رعایت مکتب اسلامی  از مؤلفه‌های سیاست‌گذاری فرهنگی در حکومتی است که تبادل فرهنگی را «تهاجم فرهنگی» می‌نامد و با نگاه امنیتی و نظامی به فرهنگ می‌نگرد .