روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر ایران با انتشار نامهای به مردم و حکومت ایران در باره خطر جدی خیزش مجدد کرونا و وقوع فاجعه انسانی،هشدار داده و اعلام کردند : کادر درمانی خسته و بیمارند، ظرفیت شماری از بخش های بهداشت و درمان،در کشور هم محدود است ، اگر خود اقدام نکنید باید در انتظار کشتار بزرگی باشد.
در ادامه این بیانیه امده است که اگر همه ما، خطرات ناشی از خیزش مجدد بیماری را دست کم بگیریم و در اجرای دستورالعملهای پیشگیری سهلانگاری کنیم، خطر بزرگی در کمین خواهد بود و بیم فاجعه انسانی در کشور خواهد رفت.
روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور گفته اند که باید حقایق را به مردم گفت، اگرچه خستگی کارکنان مسالهای واقعی و جدی است، اما محدودیت ظرفیت و امکانات درمانی نیز موضوعی نگران کننده است که باید حقایقی را درباره آن بدانید.
آنان در ادامه نوشته اند که با وجود توسعه زیرساختهای بخش سلامت در سالهای اخیر اما «مجموع این امکانات ظرفیت معینی دارد و در صورت افزایش شدید تعداد بیماران کرونا در مناطق متعدد کشور، تاب مقاومت در برابر بار بیش از حد را نخواهد داشت.»
در بخشی از این بیانیه خطاب به مقامهای مسئول در حکومت آمده است: «ما به عنوان مدافعان خط مقدم نبرد با بیماری کرونا از مقامات تصمیمگیرنده در کشور تقاضا میکنیم که بیش از پیش به حساسیتهای خاص نظام سلامت در مورد کنترل بیماری کرونا توجه کنند».
روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در آستانه تعطیلات نوروزی که امکان بیشترین شیوع کرونا را دارد ، از مقامهای ارشد حکومت خواستند تا به سرعت و قاطعیت درباره شرایط فعلی کشور تصمیم بگیرند و افزودند که «اگر چه مردم شریف ایران در همراهی با نظام سلامت به کلیه توصیهها عمل میکنند اما با توجه به شرایط کشور، انتظار داریم تصمیمهای جدی با قاطعیت و سرعت بیشتر گرفته شود و به اجرا درآید.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، پیشتر گفته بود که در ر پیشبینی جدید برای خرداد ماه آینده حدود ۲۰۰ مرگ روزانه پیشبینی شده است.
شوربختانه مقامهای وزارت بهداشت از ۲۱ بهمن ماه وعده دادند گه واکسیناسیون در ایران آغاز شده است اما با این حال تاکنون روند واکسیناسیون به حدی کند بوده است که روزنامه اطلاعات آن را “اقدامی برای خالی نبودن” عریضه و نمایشی توصیف کرد. حمید سوری،رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹، نیز دو روز قبل به روزنامه همشهری گفت که فقط به ۶۰ هزار نفر در ایران واکسن تزریق شده است.
این در حالی است که حسن روحانی چهار روز پیش ادعا کرده بود : «در طول این مدت اقدامات بسیار بزرگ و ارزشمندی برای مقابله با این بیماری عالمگیر در کشور انجام شد که میتواند منبعی برای کلاسهای دانشگاه باشد و به مدلی برای مقابله با بیماریهای واگیر» تبدیل شود.