مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، درباره گسترش بیابان زایی در استان هشدار داد و گفت: اکنون۳۰۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی گلستان در معرض بیابانی شدن قرار گرفته است.
ابوطالب قزلسفلو، افزود که استان گلستان به دلیل واقعشدن در همسایگی صحرای قرهقوم ترکمنستان و بیابان استان سمنان و همچنین خشکسالی و بهرهبرداری غیراصولی از مراتع در معرض بیابانزایی است.
قزلسفلو گفت: بیابانهای قره قوم، شن سیاه، از بزرگترین کویرهای شنی جهان است که با ۳۵۰ هزار کیلومتر مربع وسعت حدود ۷۰ درصد از مساحت کشور ترکمنستان را شامل میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت که در حال حاضر این استان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد و با وجود پدیده خشکسالی و فشار زیاد در بهرهبرداری از این عرصهها، احتمال تبدیل این مراتع به بیابان را افزایش داده است و نباید از کنار آن به سادگی گذر کنیم.
ناسا پیشتر نیز در گزارشی اعلام کرده بود که ۳۰ تا ۴۰ سال آینده بخشهای وسیعی از ایران به بیابان مطلق تبدیل شوند. تاثیرات گرمایش زمین و عواقب آن همچون خشکسالی به حدی جدی است که هشدارها برای مهار گازهای گلخانهای و جلوگیری از پیامدهای ناگوار مثل سیل جاری شده است.
جهش رشد جمعیت ایران از هشت میلیون به ۷۸ میلیون طی هشت دهه اخیر از یک سو و مصرف سرانه آب تجدیدپذیر سالانه کشور از حدود ۱۳ هزار متر مکعب در سال ۱۳۰۰ به حدود ۱۴۰۰ مترمکعب در سال ۱۳۹۲ از سوی دیگر سبب به وجود آمدن بحرانی است که امروز با آن رو به رو هستیم و در صورت ادامه این روند، وضعیت در آینده به مراتب بدتر خواهد شد.
گزارشی که ناسا از وضعیت گرمایش جهانی و خشکسالی ارائه داده است، اصلا گزارش خوشایندی نیست و کسب رتبه چهارم برای ایران از بین ۴۵ کشوری که در معرض خشکسالی شدید قرار دارند هم اصلا رتبه خوبی نیست. ناسا تاکید کرده این اتفاق در ۳۰ سال آینده رخ خواهد داد.
آخرین خشکسالی ایران در سالهای ۴۵ و ۴۶ اتفاق افتاد که صدها نفر در شرق ایران از گرسنگی مردند و بسیاری از شرق ایران به خراسان، یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان مهاجرت کردند و حالا دوباره چنین خطری مردم حاشیه خلیج فارس را تهدید میکند و این موضوع بسیار مهمی است که دولت و متولیان از همین امروز باید دست به کار شوند تا از بروز چنین پدیده شومی جلوگیری کنند