هشدار نظام پزشکی به روحانی: در سیاست خود پیرامون شیوه مبارزه با کورونا تجدید نظر کنید

در پی افزایش پر شتاب کورونا در ایران،  سازمان نظام پزشکی در نامه ای به حسن روحانی، هشدار داده و نوشته است: در روند فعلی مبارزه با کرونا بازنگری کنید!

در این نامه آمده است: آن گونه که آمار‌ها نشان می‌دهد، در سه روز اخیر شمار جان باختگان سه رقمی بوده که اتفاقی بی سابقه در دو ماه اخیر محسوب می‌شود و در نتیجه این افزایش، ۳۳۵ تن از هموطنان مان چشم از جهان فرو بسته اند. ۳۳۵ داغ سنگین برای خانواده‌هایی پرشمار که به باور برخی نتیجه بازگشایی‌های وسیع، بی توجهی‌ها به پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی و کوتاهی مسئولان در امر نظارت است.

شماری از پزشکان در این نامه که در آستانه تعطیلات سه روزه ،همراه با  ترافیک گسترده در در مسیر‌های منتهی به مناطق خوش آب و هوا و گردشگر پذیر ایران است، خطاب به روحانی، مواردی را گوشزد کرده اند  و خواستار بازنگری جدی در برنامه‌های مبارزه با کورونا  زیر نظر وزارت بهداشت شدند.

سازمان نظام پزشکی درباره اوج گیری دوباره بیماری و افزایش “مناطق قرمز” در کشور، نوشته است: تداوم این وضعیت “علاوه بر آسیب جانی و سلامت مردم، موجب هدر رفتن زحمات ارزشمند جامعه خدوم پزشکی کشور و فرسودگی کادر درمان خواهد شد.

در این نامه امده که باید دوباره محدودیت ها در سراسر کشور باز گردد.جناب روحانی ضرورت توجه به راهبرد “اولویت حفظ جان و سلامت مردم بر همه امور” ایجاب می‌کند که دولت نقش نظارتی خود را ایفا کرده و کنترل جدی و انتظامی بر اجرای پروتکل‌های علمی و ابلاغی وزارت بهداشت را در دستور کار قرار دهد.

در این نامه نوشته شده که  هنوز برخی کمبود‌ها رفع نشده یا دپوی خوبی در این خصوص فراهم نیامده است. وضعیتی که با توجه به احتمال وقوع پیک‌های دیگر شیوع ویروس کرونا در کشورمان، نگران کننده به نظر می‌رسد، هرچند می‌دانیم که هنوز ماسک، دستکش و حتی مواد ضدعفونی با قیمت مناسب و به میزان کافی در دسترس عموم مردم نیست.

اکنون کافی است مصوبات اخیر ستاد مبارزه با کرونا از جمله بازگشایی قهوه خانه‌ها را به یاد آوریم و تاکید دست اندرکاران حوزه سلامت و درمان در کشورمان در خصوص شیوع بی توجهی به پروتکل‌ها و القای این باور غلط در جامعه که کرونا تمام شده را مدنظر قرار دهیم تا به چرایی نگارش این نامه و انتشار سرگشاده آن پی ببریم.

سازمان نظام پزشکی در پایان نوشته است: این نامه  اگرچه با تاخیر به رشته تحریر درآمده و نگارندگان کوشیده اند وزارت بهداشت را از بدنه دولت جدا دانسته و هیچ انتقادی متوجه عملکرد ایشان در بروز این وضع فعلی ندانند، اما امیدواریم کارگر واقع شده و با واکنشی مناسب مواجه شود.