هشدار یونسکو: « اگر سپاه پاسداران به دخالت پایان ندهد، “ژنوپارک” قشم از فهرست میراث فرهنگ جهانی حذف می شو»

“ژئوپارک قشم” با  دخالت سپاه پاسداران در طبعیت این  جزیره در حال حذف شدن از فهرست جهانی یونسکو است .سرپرست مدیریت میراث فرهنگی قشم، در ارتباط با  تبدیل اراضی غار نمکی به مراکزی برای پرورش میگو توسط سپاه پاسداران هشدار داد : احتمال می رود که  «ژئوپارک قشم» از فهرست جهانی یونسکو حذف شود .

ژنوپارک به یکی از شگفتی های طبیعی اطلاف می شود که مناظر دوران بسیار دور به صورت ها و رنگ های مختل، همچنان حفظ شده است  ارزش علمی و گردشگری دارد.

یادآوری می شود که پیش از این نیز این اثر از فهرست یونسکو حذف شده بود و در سال ۱۳۹۶ بار دیگر پس از انجام اصلاحاتی به این فهرست اضافه شد

علیرضا امری‌کاظمی، مدیر ژئوپارک جهانی قشم، اعلام کرد که با وجود پیگیری های انجام شده برای توقف سریع این پروژه و لغو مجوزهای آن، تا این لحظه توقف عملیات صورت نگرفته است.

امری کاظمی از شکسته شدن حریم در سه محدوده این اثر خبر داد که دو حریم مربوط به میراث طبیعی و حریم دیگر مربوط به ثبت جهانی ژئوپارک قشم است.

وی هشدار داد:  تخریب حریم میراث طبیعی ملی «گنبد نمکدان»، هرگونه تغییر در چشم‌انداز و یا تغییر اصالت اثر یا عملیاتی که موجب آسیب رساندن این اثر شود را تخلف و جرم به شمار آورد.

ژئوپارک قشم واقع در جزیره قشم استان هرمزگان در جنوب ایران، نخستین ژئوپارک خاورمیانه است که از سال ۱۳۸۵ به عضویت شبکه جهانی ژئوپارک‌های تحت حمایت یونسکو درآمده‌است.

به گفته منابع محلی در قشم  شرکت آرتا میگو قشم وابسته به سپاه پاسداران در روستای گوران با ارائه طرح پرورش میگو آسیه شافعی در روستای کانی جزیره قشم با ارائه مطالعات ارزیابی، حدود ۹۴ هکتار زمین برای پرورش میگو دریافت کرده و مشغول به فعالیت اند

هم زمان مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم اعلام کرده که بررسی مطالعات زیست محیطی روی این دو طرح شیلاتی در قشم، بر اساس همین قوانین و مقررات انجام گرفته است».

این در حالی است که فعالان محیط زیست، میراث فرهنگی و کارشناسان با هشدار نسبت عملیاتی شدن این دو طرح، آنها را سبب از بین رفتن غار نمکی عنوان کردند.

خبرگزاری ایسنا نیز در این باره نوشت :  این فعالان، محیط زیست پیشتر اعتراضات خود را در فضای مجازی اعلام کرده و هشدار داده بودند.

ژئوپارک‌ها محوطه‌هایی است که نشانگر تنوع عظیم زیستی و زمین‌شناختی کره زمین هستند.

ژئوپارک‌های جهانی یونسکو، مناطقی هستند که از طریق برنامه‌های اجرا شده توسط جوامع محلی به‌منظور تقویت توسعه پایدار منطقه‌ای، تنوع زمین‌شناختی را ترویج می‌کنند.