نمایندگان چین و آمریکا در مذاکرات هستهای ایران اعلام کردند که تلاشها برای بازگرداندن ایران و ایالات متحده به پایبندی کامل به برجام، رو به پیشرفت است و طرفین هفته آینده دوباره تشکیل جلسه خواهند داد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالملی مستقر در وین نیز با انتشار پیامی در توئیتر از پیشرفت گفتوگوها خبرداد.
سفیر چین در آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز گفته است که طرفین مذاکره اختلافنظراتشان را محدود کردهاند و میتوان دید که بهتدریج موافقتی در حال شکل گرفتن است.
خبرگزاری رویترز،نیز نوشته است که حکومت ایران و آمریکا انتظار ندارند که پیشرفتی سریع طی این دور از مذاکرات حاصل شود. دیپلماتهای اروپایی در این مذاکرات میانجیگری میکنند، چرا ایران حاضر به مذاکره رودررو نیست.
عباس عراقچی، معاون ظریف ، نیز پیشتر گفته بود که لغو تمام تحریمهای آمریکا که در دوران دونالد ترامپ وضع شدهاند، گام ضروری برای احیای برجام است و تنها پس از راستیآزمایی لغو این تحریمها، ایران آمادگی دارد تا اقدامات برجامی خود را متوقف کند و به اجرای کامل برجام بازگردد.
ایران، بریتانیا، چین، فرانسه و آلمان و روسیه، کشورهای عضو برجام، چهار روز پیش بر سر تشکیل دو کارگروه توافق کردند. این دو گروه باید لیستی از تحریمهایی که آمریکا میتواند لغو کند و لیستی از تعهدات هستهای که ایران باید به آنها پایبند بماند، تهیه کنند.
حکومت ایران نیز اعلام کرده که دیپلماتها روز چهارشنبه در وین دیدار میکنند، اتحادیه اروپا میزبان خواهد بود.
همزمان اتحادیه اروپا نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد مقامهای ایران، چین، روسیه، فرانسه، آلمان و بریتانیا پس از «مراودات سازنده» در وین، مذاکرات درباره برجام را هفته آینده ادامه خواهند داد. این اتحادیه گفت نمایندهها بر عزم خود برای پیگیری بیشتر تلاشهای مشترک دیپلماتیک تاکید کردند.
همچنین ظریف، هم در توییتی نوشت مسیر تعهد کامل به برجام این است که ابتدا آمریکا به تعهد کامل به توافق بازگردد، سپس ایران بهدنبال راستیآزمایی سریع، عمل متقابل انجام خواهد داد و همچنین همه تحریمهای ترامپ ضدبرجام بودند و باید بدون تمایز باید لغو شوند.
رویترز، در ادامه به نقل از دیپلماتهای غربی نوشته است : آنان می گویند طی هفتههای آینده خواهند فهمید که آیا چندین دور گفتوگو، پیش از انتخابات ریاستجمهوری ایران، ثمربخش خواهد بود یا نه.
یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا نیز گفته است که با در نظر گرفتن پیچیدگی فنی جوانب هستهای و همچنین پیچیدگیهای قانونی لغو تحریمها، در نظر گرفتن چند هفته هم بسیار خوشبینانه است.