مسعود مردانی، فوقتخصص بیماریهای عفونی، گفت: «در حال حاضر در پیک پنجم کووید-۱۹ هستیم و وضعیت بیمارستانها اسفناک است. یعنی تخت خالی گیر نمیآید و با سختی پیدا میشود. آیسییوها و ظرفیت پذیرش پر است. بر همین اساس هم متاسفانه میزان مرگ و میر هم همانطور که در آمارها میبینید رو به افزایش است.»
آمار و ارقام روزانه اعلام شده توسط وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در هفته گذشته نیز این توضیح مردانی را تایید میکنند.
برای مثال در هفته پیش تعداد مبتلایان کرونا با شیب تندی افزایش کرد و در حالی که در روز ۸ مرداد ۲۴۷۱۵ تن به کرونا مبتلا شده بودند، ۱۴ مرداد ۳۸۶۷۴ تن در ایران به کرونا مبتلا شدند. همچنین در روزهای ۱۱، ۱۲ و ۱۳ مردادماه، رکورد تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در ایران شکسته شد و به طور میانگین در این هفت روز، روزانه ۳۳۰۱۵ نفر در ایران به کرونا مبتلا شدند.
با افزایش آمار مبتلایان، تعداد جانباختگان کرونا در ایران هم افزایش پیدا کرده است، به طوری که ابتدای هفته گذشته تعداد جانباختگان روزانه ۲۷۰ نفر بود و در روز پایانی به ۴۳۴ نفر رسید. این یعنی به طور میانگین هر روز ۳۶۵ نفر از مبتلایان کرونا در ایران فوت کردند.
رکورد مرگومیر روزانه کرونا در ایرانمربوط به موج سوم (پاییز ۱۳۹۹) است که متاسفانه در یک روز ۴۸۳ نفر فوت کردند.
در مجموع در هفته گذشته، ۲۵۵۴ تن از کسانی که به کرونا مبتلا شده بودند جان باختند و تعداد جانباختگان نسبت به هفته پیش از آن، ۲۷ درصد بیشتر شد. دو هفته پیش، شمار جانباختگان ۳۶.۷ درصد بیشتر شده بود.
این یعنی هر ۴ دقیقه یکی از مبتلایان کرونا در ایران فوت کردند، هفته گذشته به ازای هر دقیقه، یک زندگی بخاطر ابتلا به کووید-۱۹ به اتمام میرسید.