هلال احمر ایران،  واکسن چینی کورونا خریداری شده است 

در حالی که هنوز برند واکسن کرونای خریداری‌شده توسط ایران مشخص نشده، کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر اعلام کرد که این سازمان واکسن کرونای چینی خریداری خواهد کرد.

همتی گفت: «واکسن خریداری‌شده توسط ما چینی است، اما سازمان غذا و دارو همه داروها و واکسن‌ها را به شدت مورد نظارت قرار می‌دهد.»

اما او در عین حال نگفت که کل خرید واکسن برای ایران از چین انجام می‌شود، یا این‌که این واکسن بخشی از واکسن‌های خریداری‌شده توسط ایران است.

پیشتر، نیز سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، از رایزنی با هندوستان، روسیه و چین برای خرید واکسن ویروس کرونا خبر داده بود.

مقام‌های حکومت ایران  که پیش از این سخنان متناقضی را درباره خرید واکسن کرونا بیان کرده بودند، در روزهای گذشته از خرید ۱۶ میلیون واکسن خبر داده‌اند؛ با این حال اعلام نشده که قرار است ایران کدام نوع واکسن را خریداری کند.

روحانی نیز روز گذشته (شنبه)  اعلام کرد که امکانات انتقال هر واکسنی به کشور وجود دارد و دولت حاضر نیست مردم دوره آزمایشی یک واکسن «غیرمعتبر» را بگذرانند.

حسن روحانی گفت: «هر کجا واکسن معتبری پیدا شود حتما می‌خریم، اما حاضر نیستیم مردم ما دوره آزمایشی یک واکسن غیر معتبر را بگذرانند.»

او تاکید کرد که ایران امکانات حمل‌و‌نقل واکسن با هر دمایی را دارد.

برخی مقام‌های ایران پیشتر گفته بودند این کشور واکسن‌های آمریکایی را به دلیل مشکل حمل‌ونقل و نیاز به یخچال‌هایی با دمای بسیار پایین، نمی‌خرد.

همچنین مقام‌های ستاد اجرایی فرمان امام، از ارگان‌های زیر نظر خامنه ای ، از تولید واکسن داخلی کورونا خبر داده‌اند، اما مشخصات فنی این واکسن اعلام نشده و هنوز روی انسان آزمایش نشده است.

روحانی نیز در این باره گفته است که   «در خرید واکسن  مشکل داریم، اما از مشکل عبور می‌کنیم.»

او با اشاره به موافقت دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) با خرید واکسن کرونا افزود که اعلام شده بود این پول باید به یک بانک آمریکایی برود.

روحانی همچنین گفت: «من نامه‌ای به بانک مرکزی نوشتم و چند راه معمولی را معرفی کردم، اما نگذاشتند. مردم فکر نکنند ما مشکل نداریم.»

اما او در عین حال توضیح نداد که در نهایت چه تصمیمی برای انتقال این پول گرفته شده است.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی،  در یک برنامه تلویزیونی، گفته بود که ایران انتقال پول از کره جنوبی به یک بانک آمریکایی را قبول نکرده و از طریق سه بانک شامل یک بانک ترکیه‌ای، اروپایی و یکی از شعب بانک‌های ایرانی فعال در امور بین‌الملل مجوز اوفک را دریافت کرده است.