هلال احمر: در مورد ۳۵۰ تا ۴۰۰ قلم دارو کمبود داریم. سازمان غذا و دارو: کمبود کمتر از ۲۱ قلم است

با آن که دبیرکل جمعیت هلال احمرایران  فاش ساخته بود که دست کم ۳۵۰ تا ۴۰۰ قلم دارو در ایران به علت کمبود بودجه نایاب شده است، سخنگوی سازمان غذا و دارو با رد این ارزیابی، ادعا کرده گفت: در حال حاضر تنها ۱۹ تا ۲۱ قلم دارو نایاب است. 

سعید نمکی،  وزیر بهداشت خطاب به مردم گفته بود نگران تامین دارو نباشند و در حال حاضر «کمبودها نسبت به سال گذشته کمتر شده است.

 محمودرضا پیروی، دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت داروخانه‌ های وابسته به این جمعیت تحت تاثیر این کمبود دارو در سراسر ایران قرار گرفته‌اند.

پیروی افزود: کمبود بودجه به عنوان یکی از عوامل نایاب بودن برخی دارو‌ها است و  جمعیت هلال احمر تلاش می‌‌کند «بیشترین بهره را از بودجه‌های فعلی ببرد».

وی “تعامل”برخی شرکت‌های تامین دارو با جمعیت هلال احمر در شش ماه اخیر را “نامناسب” ارزیابی کرد و گفت در دو ماه گذشته البته این وضعیت بهبود یافته است.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز در این باره گفت :  «آمار اقلام کمبود دارویی کشور حدود یک‌سوم فهرست زمان مشابه در سال گذشته است و اظهارات دبیرکل جمعیت هلال احمر هم در این زمینه غیر کارشناسانه است».

فرامرز اختراعی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی نیز در این باره گفت : داروخانه های کشور با کمبود شدید دارو روبرو هستند .

مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر از کمبود برخی دارو‌ها در ایران در پی تشدید تحریم‌های بین‌المللی خبر داده‌اند و گفته‌اند که تلاش می‌کنند دارو‌های مورد نیاز را در داخل تولید کنند.

مقام‌های وزارت بهداشت و درمان هم در این زمینه گفته‌اند که ایران در حال حاضر ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز خود را در داخل تولید می‌کند و در این زمینه بی‌نیاز از واردات شده است.

این در حالی که محمد بقایی، مشاور انجمن داروسازان ایران گفته است:  «متاسفانه اتحاد جامعه داروسازی در سال‌های گذشته، کم‌رنگ شده است و انجمن داروسازان ایران، نیازمند یک زیرمجموعه جدید با عنوان کمیته صیانت از داروسازی کشور است».