همایش سیاستگذاری اسرائیل در برابر ایران و پرزیدنت بایدن، برگزار می شود. “اسرائیل نگران است”!

همایش بزرگ سیاسی دولت اسرائیل به هدف برنامه ریزی رویکرد این کشور نسبت به فعالیت های اتمی رژیم ایران و همچنین تعیین یک سیاست راهبردی در برابر دولت پرزیدنت بایدن، پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در اورشلیم برگزار می شود، ولی بعید می نماید که گزارشی درباره تصمیمات آن علنی شود.

در این نشست بیسابقه، علاوه بر نخست وزیر، وزیران دفاع و خارجه، رئیس ستاد کل ارتش، رئیس موساد (سرویس امنیت خارجی اسرائیل)، دبیر شورایعالی امنیت ملی نیز حضور دارند.

همچنین شماری از کارشناسان امور ایران و ایالات متحده، به صورت مجازی در این نشست حضور خواهند یافت. سفیر اسرائیل در ایالات متحده از جمله سخنرانان مهم این نشست خواهد بود.

همایش راهبردی قرار بود هفته پیش برگزار شود، ولی به علل فنی به تعویق افتاد و امروز برگزار می شود.

بی تردید، دیدار رافائل گروسی از تهران و مذاکرات او درباره ادامه کار بازرسان آژانس در سایت های اتمی ایران، از جمله مطالبی است که مورد بررسی قرار می گیرد.

در ماه گذشته میلادی، تقریبا همه مقامات ارشد اسرائیل، از نخست وزیر تا وزیر دفاع و همچنین از رئیس ستاد کل ارتش تا کارشناسان امور امنیتی و دفاعی گفته بودند که اگر تلاش های جهانی برای متوقف ساختن برنامه های هسته ای رژیم ایران به نتیجه نرسد و اسرائیل احساس خطر موجودیتی کند، خود به تنهایی علیه آن وارد عمل خواهد شد.

در روزهای اخیر نیز ابراز نگرانی شده که ایالات متحده مذاکرات محرمانه ای را با رژیم ایران آغاز کرده است. برخی مقامات رسمی آمریکایی نیز این خبر را تایید کرده اند، ولی حاضر به افشای جزئیات آن نیستند.

یک مقام آمریکایی گفته است که مذاکرات، بر سر آزادی آمریکاییان دو تابعیتی است که در ایران به ادعای جاسوسی، در زندان به سر می برند.

این واقعیت نیز که  پرزیدنت ترامپ اسرائیل را از تصمیم خود برای اعطای امتیازاتی به رژیم ایران بی اطلاع گذاشت، نگرانی ها را افزایش داده است.

یک سیاستمدار جمهوریخواه در برنامه تلویزیونی به اسرائیل هشدار داد که دولت دموکرات کنونی یک خطر برای این کشور است. ولی سیاستمداران اسرائیلی در پاسخ می گویند که دولت پرزیدنت بایدن در چهار سال پیش رو رهبر سیاست خارجی آمریکاست و تصمیم گیرنده عمده است و اسرائیل باید با آن دولت بنحوی مدارا کند.

پرزیدنت بایدن و آنتونی بلینکن وزیر خارجه وی در هفته های اخیر بارها گفته اند که سیاست “فشار حداکثری” در دولت پرزیدنت ترامپ پیامدهای معکوس داشته و اکنون باید به سیاست دیپلماسی روی آورد. ولی بسیاری از آشنایان امور در اسرائیل بر این باورند که رژیم ایران را با ملایمت و خوشرویی نمی توان به راه راست کشاند و اعطای هر امتیازی به رژیم، سران آن را گستاخ تر خواهد ساخت.