هنوز نتیجه نهایی مذاکرات بین ترامپ و ماکرون درباره برجام مشخص نیست

پرزیدنت ترامپ از یک سو می گوید که به دنبال گفتگوهایش با پرزیدنت ماکرون، دیدگاه های اروپا و آمریکا در مورد برجام به هم نزدیک شده است، و از جانب دیگر مواضع خود را همچنان تکرار می کند و حتی به حکومت ایران هشدار می دهد که اگر زبان به تهدید بگشاید، بهایی خواهد پرداخت که تا کنون کمتر کسی آن را تحمل کرده است.

آشنایان امور ایران اکنون در انتظار هستند ببینند، روسای جمهوری ایالات متحده و فرانسه، کدامیک موفق شده است دیگری را به دیدگاه ها و خواسته های خود نزدیک کند؟

به خوبی دیده می شود که اروپا و آمریکا دو سیاست جداگانه دنبال می کنند که از تفاوت بین منافع آن ها ناشی می شود. ایالات متحده به منافع منطقه ای و جهانی خود می اندیشد، و اروپائیان در درجه اول به فکر بازارهای خود در ایران هستند.

برای فرانسه، آلمان، اتریش، ایتالیا و کشورهای دیگر اروپایی، کشور ایران یک بازار بسیار خوب برای کالاهای آن ها محسوب می شود. رژیم ایران به ماشین آلات صنعتی وارداتی از آلمان و تا حد کمتری از اتریش نیاز دارد و همزمان، با فرانسه در امور صنایع اتومبیل سازی و استخراج نفت، همکاری های دیرینه داشته است. همین امر در مورد روابط ایتالیا با ایران نیز صدق می کند.

بنابراین، اروپا می خواهد مسائل را از هم جدا کند و آمریکا همه آن ها را در یک قالب مشاهده می کند.

اروپائیان می گویند که برجام خوب عمل می کند و باید بماند و در کنار آن مذاکرات و تماس هایی با ایران بر سر برنامه های موشکی و دخالت فتنه گرانه در کشورهای منطقه به طور جداگانه انجام گیرد و برجام در جای خود بماند.

ایالات متحده در رد این استدلال می گوید که هدف از امضای برجام، پایان بخشیدن به همه فتنه گری های حکومت ایران و تامین امنیت ایالات متحده بوده و رژیم در سایه امتیازاتی که از پیوستن به برجام گرفته، اقدامات ضد امنیتی دیگر خود را ادامه می دهد که همانا برنامه های موشکی و دخالت های جنگی در منطقه است.

آشنایان امور می پرسند که ایا می توان این دو دیدگاه کاملا متفاوت را با هم گره زد؟ پاسخ نهایی به این پرسش در دو سه هفته آینده باید مشخص گردد.

مقامات حکومت ایران بارها تهدید کرده اند که اگر ایالات متحده از برجام خارج شود، به اقدامات شدیدی دست خواهند زد. یکی از تهدیدهای مطرح شده، آن است که رژیم ایران همه برنامه های غنی سازی اورانیوم را از سر خواهد گرفت. چنین اقدامی به مفهوم بازگشت به برنامه های قبلی رژیم برای تولید بمب هسته ای است. در آن صورت، حکومت ایران به همان موقعیت کره شمالی باز خواهد گشت که با لغو همه تعهدات بین المللی، به تولید بمب هسته ای و ساخت موشک های جنگی روی آورد و در این روزها می بینیم که به اشتباه خود پی برده و اکنون می خواهد با ایالات متحده وارد تعامل شود و به احتمال زیاد حاضر است در مقابل دریافت امتیازاتی از آمریکا، برای همیشه از برنامه اتمی خود دست بردارد.

در چنین صورتی، کره شمالی در واقع ده ها میلیارد دلار پولی را که در راه اتم هزینه کرده از دست می دهد، و در مقابل، ممکن است از ایالات متحده تعهد بگیرد که دولت واشنگتن از این پس در صدد برانداختن دولت کره شمالی برنیاید.

مقامات حکومت ایران باید از قاطعیت رئیس جمهوری ایالات متحده در مورد برنامه های اتمی کره شمالی، به این نتیجه برسند که لجاجت آنان سودی برایشان نخواهد داشت.

علی شمخانی در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی، روز گذشته (دوشنبه) تهدید کرده بود که حکومت ایران ممکن است از پیمان منع گسترش جنگ افزار اتمی – توافقی که به اختصار اِن پی تی نامیده می شود خارج خواهد شد. این تهدید در گذشته نیز بارها از زبان مقامات حکومت ایران شنیده شد، ولی همیشه از عملی کردن آن بیم داشته اند؛ زیرا اگر حکومت ایران از ان پی تی خارج شود، در واقع خود را در برابر همه کشورهای جهان و به ویژه ایالات متحده و فرانسه قرار خواهد داد و بر سرش همان خواهد آمد که امروز در مورد کره شمالی نظاره گر آن هستیم.

8 دیدگاه‌

  1. مکرون نباید مورد اعتماد قرار گیرد . مکرون و مرکل با حمایتهای مالی و تبلیغاتی ایران بقدرت رسیده اند و منافع ایران را بر منافع غرب ترجیح میدهند. برجام باید لغو شود و از تهدیدهای ایران نترسید زیرا ایران هرگز پایبند تعهد نبوده و هم اکنون تعداد زیادی بمب هسته ای و موشکهای حامل ان برای امریکا و اروپا اماده شلیک دارد.

  2. اغلب ناامنیها و ترورها در اشکال مختلف در غرب از زمان انقلاب ایران بطور کلی و از زمان برجام بطور خاص شدت گرفته وقتی سیاستمداران غربی نمیتوانند این موضوع را درک کنند و خطر خزنده ایران را حس نمیکنند غرب راهی جز تسلیم در مقابل ایران و نابودی قطعی ندارد.

  3. شآلوم.
    بخشی از سخنان پرزیدنت مکرون عزیز را شنیدم.
    با پوزش باید بگویم بوی ترس و فوبیا می داد، به یاد سخن رانی دکتر جزف گوبلز وزیر پروپاگاندای پیشوا هتلر افتادم.
    با تن صدای محمود احمدی‌نژاد: عزیزان من دنیا بداند دوران پروپاگاندا و ایجاد فوبیا در جهت رسیدن به اهداف ضعیف دیگر فایده ندارد.
    شعر چو ایران نباشد تن من مباد را باید خواند:تن من نباشد ایران نباد که ایران نباشد تن من نباد.
    یکی برای همه همه برای یکی.
    یک لطیفه از دوان کودکی هم بگویم، زمانی که بچه مدرسه بودیم مادرمان که فردی مذهبی بود چپ و راست این را می فرمود:
    با خدا باش و پادشاهی کن، بی خدا باش و هر چه خواهی کن.
    من این را برای پرزیدنت مکرون با اندک تغییری باز خوانی می کنم:
    فوبیا اندازو پادشاهی کن بی فوبیا باشو هر چه خواهی کن.
    با تشکر از درک خوب شما.

  4. لطفا زمان سفر بانو مرکل به ایالات متحده باز خوانی شود:
    زین همرهان سست عناصر مرکل دل گرفت
    شیر ژیانو یال یاری چون ترامپم آرزوست.

  5. اتحادیه اروپا استقلال خودرا در ازای چند قرارداد اقتصادی با ایران فروخت! و سرنوشت مردم یهودی و مسیحی را به جوخه های مرگ داعش سپرد. اروپا برای حفظ قراردادهای اقتصادی با ایران با همه توان سعی در حفظ برجام دارد! بدون انکه عواقب مداخله و نفوذ ایران و بدست گرفتن سرنوشت سیاسی کشورهایشان را درنظر بگیرند.اروپا هرگز بدنبال راستی ازمایی ایران و الزام به پایبندی تعهدات هسته ای اش نیست بلکه فقط جلب رضایت ایران برایشان مهم است!هدیه های ایران به سران و سیاستمداران موثر در سرنوشت اروپا شیرین تر از انست که مزاحم ایران در سلطه جویی در کشورهای خود و دیگران شوند.

  6. عوامل ایران ترامپ را بدلیل شوخی با زنها و رابطه اختیاری و غیر تحمیلی با انها ، ضد زن معرفی میکنند! درحالیکه سالها از این ماجراها گذشته و این زنها با تعداد زیادی افراد دیگر رابطه داشته اند! اما با تحریک ایران با طرح موضوعات واهی و انگیزه سیاسی سعی در تخریب جایگاه ترامپ دارند درحالیکه در ایران همان روابط جنسی تحت نام صیغه قانونی است.حکومت ایران که در ماهیت زن ستیزی ان شک نیست و با ازادیهای فردی افراد بشدت در تقابل است و زنها را بجرم اشکار بودن موی سر محکوم به اسیدپاشی میکند و زنها در هوای گرم تابستان مجبور به تحمل شرایط سخت پوشش ضخیم و سراسری بدن هستند. و زنهایی که پوشش موی مناسب ندارند بطور قطع در کاریابی مورد تایید نخواهند بود . با اینهمه شواهد زن ستیزی ، کسی در جهان حکومت ایران را با شدتی که ترامپ مورد حمله تبلیغاتی وطرح شکایت مضحک ضدزن!! قرار گرفته ، مورد نقد قرار نمیدهد.

  7. انچه سبب وضع تحریمها علیه ایران شد فعالیتهای هسته ای نبود بلکه صدور انقلاب و ایجاد گروه های تروریستی با نامهای مختلف القاعده و طالبان و داعش و بوکوحرام و حماس و حشدالشعبی و …و گسترش انها در تمام دنیا و مداخله و ایجاد ناامنی و بی ثباتی در جوامع مختلف دنیا بخصوص غرب است. کشورهایی مانند پاکستان که دارای بمب هسته ای هستند هرگز مورد حساسیت غرب نبوده زیرا اهداف تروریستی نداشته و ندارد. ظهور گروه های تروریستی یادشده از زمان روی کار امدن حکومت فعلی ایران شکل گرفتند و بطور سازمان یافته و پیچیده در تمام کشورها به جنایت پرداختند و حادثه ۱۱ سپتامبر یکی از این موارد است که بناحق انرا به سعودیها نسبت دادند!
    به ادعای یکی از مسئولان حکومت ایران در اوایل بقدرت رسیدن ،ایران جنگ جهانی سوم خودرا از طریق گروه های تروریستی اغاز کرده است.

  8. برجام یک توافق سیاسی است نه یک قرار داد اقتصادی که همه موضوعات ان روشن باشد. برجام باید بطور مداوم براساس شرایط سیاسی و امنیتی جهان مورد رصد و ارزیابی قرار گیرد و درصورت مشاهد اثرات مخرب ان سریعا لغو شود و ترامپ اکنون در چنین نقطه ای قرار دارد که بواسطه فعالیتهای خزنده و مخرب ایران در کشورهای مختلف بخصوص غرب باید محدودیت حضور و عمل داشته باشد و لغو برجام این شرایط را فراهم مینماید.

Comments are closed.