یک هیات از مجلس حکومت ایران به منظور نظارت بر روند انتخابات ریاست جمهوری سوریه به این کشور سفر کرد. این هیئت پارلمانی ایرانی به گزارش خبرگزاریهای جمهوری اسلامی به دعوت دولت سوریه به این کشور وارد شده است.
این در حالی که ایالات متحده آمریکا و چهار کشور اروپایی با صدور بیانیهای، ضمن محکوم کردن انتخابات ریاست جمهوری سوریه، که از صبح امروز چهارشنبه ۲۶ می، در این کشور آغاز شده است، آن را ناسالم و غیر دموکراتیک خواندند.
در این انتخابات، بشار اسد با عبدالله سلوم عبدالله که پیش از این سمت معاون وزیر را بر عهده داشت و محمود احمد مرعی که رئیس یک حزب کوچک مخالف با تأیید رسمی دولت سوریه است، «رقابت» میکند.
دوره ریاستجمهوری در سوریه هفت ساله است و در صورت پیروزی، این چهارمین دوره ریاست جمهوری بشار اسد خواهد بود.
انتخابات پیشین ریاست جمهوری سوریه، در بحبوحه جنگ داخلی این کشور برگزار و در آن بشار اسد پیروز اعلام شد.
هیئت پارلمانی ایرانی به ریاست زهره الهیان، نماینده مجلس و رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی، به منظور نظارت بر روند انتخابات ریاستجمهوری سوریه، وارد دمشق شده است.
زهره الهیان، ضمن ابراز خرسندی از بازگشت ثبات به سوریه گفت: شواهد حاکی از آن است که انتخاباتی با مشارکت بالا را شاهد خواهیم بود و مردم به مناسبترین فرد برای بازسازی سوریه و تحقق پیشرفت این کشور رای خواهند داد.
این نماینده مجلس با اشاره به حمایت حکومت ایران در بازسازی سوریه، گفت: مجلس حکومت ایران از سال ۱۳۹۰ تعاملات با مجلس سوریه را حفظ کرده است.
پیش از این، رئیس مجلس سوریه، حضور مردم این کشور در پای صندوقهای رای را نشانه موفقیت این کشور در جنگ سوریه عنوان کرده بود.
این دومین انتخابات ریاستجمهوری در سوریه از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور است
در این انتخابات، اسد با عبدالله سلوم عبدالله و محمود احمد مرعی، «رقابت» میکند
بشار اسد ۵۵ ساله بعد از ۲۰ سال حکومت کردن، در این انتخابات شعار «امید به عمل» را برای ستاد تبلیغاتی خود برگزیده است تا در ظاهر اعلام کند او در چشم انداز آینده کشور «نقش بازسازی» را خواهد داشت.
انتخابات امروز چهارشنبه تنها در مناطق تحت سلطه رژیم اسد برگزار میشود که طبق برآوردها، کمتر از دو سوم مساحت سوریه را در برمی گیرد. جمعیت این مناطق کمتر از ۱۱ میلیون نفر است و براساس آمار وزارت کشور سوریه ۱۲ هزار حوزه انتخاباتی برای پوشش این جمعیت در نظر گرفته شده است. براساس قانون انتخابات فعلی سوریه، هر شهروند سوری میتواند در هر حوزهای که بخواهد رأی خود را به صندوق بریزد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه در خارج،از سوریه هفته گذشته برگزار شد که در برخی از کشورها مانند لبنان به درگیری و پاره کردن عکس بشار اسد منجر شد. در این راستا، دولت های آلمان و ترکیه به رژیم بشار اسد اجازه ندادند که در خاک خود انتخابات برگزار کند.