
یک روزنامه آمریکایی نوشت که حکومت اسلامی ایران به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتم اجازه نمی دهد از محلی بازرسی کنند که نخست وزیر اسرائیل فاش ساخته بود که انبار مواد رادیو اکتیو می باشد و بخشی از برنامه های اتمی رژیم محسوب می گردد. بنیامین نتانیاهو سال گذشته هنگام سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل فاش ساخت که در محله ای در جنوب تهران به نام تورقوزآباد، انبار بزرگی وجود دارد که در آن مواد رادیو آکتیو نگاهداری می شود. رژیم ایران، طبق معمول، وجود چنین انباری را تکذیب کرد. ولی در همان حال حاضر نشد به بازرسان بین المللی اجازه دیدار بدهد و همچنین از پاسخگویی به پرسش های فنی که آن ها مطرح ساخته بودند، خودداری می ورزد.
نشریه وال استریت جورنال چاپ ایالات متحده، در گزارش خود در این زمینه نوشت که در سه سال و نیم اخیر، این نخستین بار است که رژیم ایران از پاسخگویی به پرسش های آژانس بین المللی روی می گرداند. یک مقام ارشد که این روزنامه از او نام نبرد گفت که احتمال زیاد می رود که آژانس در آینده ای نه چندان دور به طور علنی و واضح از این شیوه رفتاری رژیم ایران انتقاد کند.

این خبر در حالی انتشار می یابد که رژیم ایران اعلام کرده که از دو روز دیگر، پنجشنبه، سومین گام را برای نقض تعهدات خود در چارچوب برجام اعلام خواهد کرد. مقامات رژیم درباره ماهیت این گام توضیحی نداده اند. ولی در گزارش های پیشین گفته شده بود که حکومت ممکن است سقف غنی سازی اورانیوم را به بیست درصد برساند.
مقامات اطلاعاتی اسرائیل گفته اند که وقتی اورانیوم در این سطح غنی شد، در مدت کوتاهی می توان آن را به غلظت هشتاد و نود در صد رساند که برای تولید بمب هسته ای به کار می رود.
در یک گزارش دیگر، سامانه خبری “یاهو” فاش ساخت که یک کارمند تاسیسات اتمی نطنز که حاضر به همکاری با سرویس اطلاعاتی هلند شده بود، عامل وارد کردن بدافزار استاکس نِت به کامپیوترهای راه اندازی سانتریفوژها بوده است. منابع خبری بر این باورند که استاکس نت توسط اسرائیل و ایالات متحده طراحی شده بود و با انتقال به کامپیوترهای امور اتمی، توانست یک هزار سانتریفوژ را از کار بیاندازد و به این ترتیب، برنامه های اتمی رژیم مدت یک سال عقب ماند.
یکی از دستگاه هایی که در تورقوز آباد جنوب تهران، در چارچوب برنامه های اتمی مورد استفاده قرار دارد
در این گزارش آمده است که فرد مذکور توانسته با کمک یک دیسک کوچک یو اس بی USB این بدافزار را وارد یک کامپیوتر سازد که به سرعت به کامپیوترهای دیگر نیز سرایت کرد. یک مقام امنیتی گفت که این فرد، مهمترین عامل برای انتقال ویروس استاکس نت به سیستم الکترونی سانتریفوژها بوده است.