به گزارش وال استریت ژورنال، ایالات متحده در حال بررسی تحریمهای شدیدتر علیه فروش نفت ایران به چین، به عنوان راهکاری برای تشویق رژیم تهران به بازگشت به برجام و افزایش هزینههای کنار گذاشتن مذاکراتی است که متوقف شدهاند.
مذاکره کنندگان آمریکایی از ماه آوریل با شرکای اروپایی و دیگر شرکای بین المللی خود، برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام، با حکومت ایران در وین مشغول مذاکره بودهاند تا به ازای بازگشت ایران به تمام تعهدات هستهایش، تحریمهای آمریکا علیه حکومت ایران برداشته شوند.
این مذاکرات تا کنون در شش دور پیاپی برگزار شده است، اما دور هفتم آن متوقف شده و حکومت ایران اعلام کرده است تا جابجایی قدرت در ایران و روی کار آمدن رئیس جمهور جدید، به مذاکرات بازنخواهد گشت.
وال استریت ژورنال در ادامه مینویسد: «به گفته مقامات آمریکایی و منابع آگاه، در حالی که این مذاکرات با خطر سست شدن مواجه شده است، ایالات متحده گزینههایی را در نظر گرفته است که قصد دارد رژیم ایران را وادار سازد به مذاکرات بازگردد، یا در صورت امتناع از ادامه مذاکرات، او را مجازات کند.»
مقامات آمرکایی گفتند که یک طرح، در حال آماده شدن علیه فروش نفت خام ایران به چین، مشتری اصلی نفت این کشور است تا از طریق تحریم های جدید، با هدف قرار دادن شبکههای حمل و نقل بینالمللی که به صادرات یک میلیون بشکه نفت ایران در روز کمک میکنند و درآمد قابل توجهی به ایران می رسانند، این کشور از فروش نفت خود یه چین محروم شود.
این مقامات گفتند که اگر مذاکرات هسته ای شکست بخورد، گامهای جدید برداشته خواهد شد. آنها افزودند: «این طرح شامل تهاجمیتر کردن تحریمهای فعلی است که در حال حاضر معاملات با صنعت نفت و حمل و نقل ایران را ممنوع کرده است.»
ایران پیش از تحریمهای آمریکا، روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت صادر می کرد که از این میزان، ۷۰۰ هزار بشکه به چین فروخته میشد، اما پس از تحریمها، کل صادرات نفت ایران به ۳۲۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.