وال استریت ژورنال: «اسرائیل در یکسال به ۱۲ کشتی ایرانی آسیب رساند». اسرائیل و ایران سکوت کرده اند

حکومت ایران و دولت اسرائیل هنوز به گزارشی واکنش نشان نداده اند که به موجب آن، اسرائیل در ظرف یک سال اخیر به دوازده کشتی و نفتکش ایرانی که رهسپار بنادر سوریه بوده اند آسیب رسانده است.

دولت اسرائیل، وزارت دفاع و ستاد کل ارتش و همچنین رژیم ایران حاضر نشده اند نسبت به این گزارش واکنشی نشان دهند. سفیر رژیم ایران در سازمان ملل نیز از پاسخگویی به این پرسش روی گردانید.

این خبر را روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال انتشار داد که معمولا از منابع اطلاعاتی خوبی برخوردار است و در آن آمده بود که اسرائیل در مبارزه با استقرار سپاه قدس در سوریه و همچنین به منظور آن که رژیم ایران نتواند نفت خود را صادر کند و از جمله آن را به بنادر سوریه برساند، به شناورهای بازرگانی و نظامی آن رژیم که رهسپار سوریه بوده اند، آسیب رسانده است . ولی این آسیب در حدی بوده که موجب غرق شدن کشتی نشود.

دولت اسرائیل معمولا به این گونه گزارش های امنیتی واکنشی نشان نمی دهد. ولی اکنون بیش از سه سال است که نیروی هوایی اسرائیل با حملات متوالی به مواضع رژیم ایران در سوریه و همچنین محموله های اسلحه که وارد سوریه می شود، حمله می کند تا واحدهای سپاه قدس در آن کشور نتواند بر حضور خود در سوریه و توانایی های نظامی در آن کشور بیافزاید.

در گزارش وال استریت ژورنال آمده است که برخی از این کشتی ها حامل اسلحه برای سپاه قدس در داخل سوریه بوده است. رژیم ایران بارها از طریق هواپیما مقادیر کلانی اسلحه به سوریه فرستاده که بخشی از آن به مقصد حزب الله در لبنان بوده است.

معمولا اکثر این محموله ها هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفته و نابود شده است. علاوه بر این، رژیم ایران بارها کوشیده است از طریق زمینی و خاک عراق نیز به سوریه اسلحه برساند که در برخی موارد این کاروان ها نیز هدف حمله قرار گرفته و محموله آن نابود شده است.

در گزارش وال استریت ژورنال آمده است که در برخی موارد، پس از حمله اسرائیل به نفتکش های حکومت ایران و یا کشتی های حامل اسلحه، آسیب وارده در حدی بوده که موجب غرق کشتی نشود. ولی دست کم در دو مورد زیان وارده در حدی بوده که کشتی ها ناچار شده اند پیش از تحویل دادن محموله خود، به بنادر ایران بازگردند.

درباره شیوه این آسیب رسانی، اطلاع دقیقی در دست نیست. تصور آن است که از طریق چسباندن مین مغناطیسی بر بدنه کشتی موجب انفجار شده است. احتمال دارد که پهپادهای اسرائیلی نیز موجب بروز آتش سوزی در عرشه برخی کشتی ها شده باشند.

اسرائیل دو هفته پیش رژیم ایران را به آسیب رسانی به یک کشتی بازرگانی خود به نام “هلیوث رِی” در دریای عمان متهم ساخت و اعلام داشت که این امر را با وخامت تلقی می کند.

اکنون سالیان دراز است که حکومت ایران به طور رایگان بخش عمده ای از سوخت مورد نیاز سوریه را تامین می کند و نفتکش های ایرانی مرتبا خود را به نزدیکی بنادر سوریه می رسانند و محموله های سوخت را تحویل می دهند. ماه گذشته بود که یک نفتکش ایرانی هنگام انتقال سوخت به یک نفتکش سوری، موجب آلودگی شدید دریا شد که لکه های بزرگ قیر به سواحل اسرائیل رسید و آسیب جدی وارد آورد.