وال استریت ژورنال: عربستان گفته بود که به رژیم ایران اعتماد ندارد، ولی اکنون خواهان دوستی است

دولت عربستان سعودی، در همان حال که در اظهارات علنی، به انتقاد گزنده از حکومت ایران ادامه می دهد، بنا بر برخی گزارش ها، می کوشد از طریق تماس های محرمانه، روابط آشوبزده بین دو کشور را بهبود بخشد. حسن روحانی و محمد جواد ظریف در ماه های اخیر بارها ابراز علاقه کرده بودند که در راه بهبود مناسبات با عربستان گام های عملی بردارند. ولی عربستان گفته بود که سیاست تهاجمی رژیم توسط گروه تندرو رقم زده می شود و اظهارات رئیس جمهوری رژیم و وزیر خارجه آن اعتباری ندارد.

اکنون روزنامه آمریکایی وال‌ استریت جورنال، که معمولا منابع خبری معتبری دارد، در گزارشی می نویسد عربستان سعودی بی‌وقفه در حال تلاش برای بازگرداندن مناسبات دوستی با ایران و دبگر رقبای منطقه‌‌ای خود است، که یکی از آن ها امیرنشین قطر می باشد.

در این گزارش همچنین آمده است که پادشاهی سعودی از خطراتی که ممکن است موجب تشدید بحران برای اقتصاد نفتی این کشور شود ابراز نگرانی کرده است .

عربستان سعودی پس از آنکه از پشتیبانی ایالات متحده در  حمله به تاسیسات آرامکو، آنگونه که انتظار داشت، برخوردار نشد، تلاش میکند که با رقبای منطقه ای، و حتی روسیه هم ارتباط داشته باشد و از چتر حمایتی آن کشور نیز برخوردار شود.

پس از حمله با تاسیسات  نفتی آرمکو، عربستان ،ایالات متحده و بریتانیا اعلام کردند که جمهوری اسلامی عامل آن بوده است، پس پس از حمله یاد شده  عربستان انتظار داشت که آمریکا علیه ایران اقدام نظامی کند ، اما این کار نکرد و در عوض دست به تقویت نیروی دفاعی عربستان زد.

یکی از مقامات سعودی گفته است که حمله چهار ماه پیش ایران به عربستان بازی را تغییر دادو  عربستان و ایران در ما‌ه‌های اخیر نه فقط از طریق واسطه‌هایی مانند عمان، کویت و پاکستان تلاش کرده‌اند با هم ارتباط بگیرند، بلکه مستقیما نیز پیام‌هایی با یکدیگر رد و بدل کرده‌اند. تمرکز اصلی این پیام‌ها نیز کاهش تنش میان دو کشور بوده است.

گفته شده که بهرام قاسمی، سفیر رژیم ایران در پاریس و دیگر مقامات، تهران طرحی را به سعودی ها ارائه داده است که مبتنی بر تعهد و همکاری متقابل با هدف تامین امنیت صادرات نفت است.

ره آورد تهدید های مکرر حکومت ایران و اجرایی کردن آن در منطقه ،هزینه حمل و نقل و کشتیرانی در خلیج فارس را بالا برد و مبادلات نفتی را بارها با تاخیر روبرو کرد. .

وال استریت ژورنال نوشت : یک مقام غربی گفته که دو طرف اکنون در تلاش هستند تا درگیری های احتمالی را به حداقل برسانند و یک خط ارتباطی ویژه برای این منظور ایجاد کرده‌اند.

2 دیدگاه‌

  1. من این اقدام بن سلمان را بسیار زیرکانه تر از سیاستهای سنتی عربستان میدانم زیرا این اقدام کاربرد رژیم ایران برای دوشیدن کشورهای عربی توسط کشورهای غربی را از کار میاندازد و غرب را مجبور میکند که درباره این حکومت که دیگر سودی برایش ندارد دست به اقدام بزند.

Comments are closed.