واکنش تند فرانسه به سخنان ترامپ در ارتیاط با ایران:برای اظهار نظر در باره ایران نیاز به «هیچ مجوزی» نداریم

 پاریس یک روز پس از هشدار توییتری ترامپ به ماکرون در باره گفتگو با تهران در پاسخ به این پیام تاکید کرد که برای اظهار نظر در باره ایران نیاز به «هیچ مجوزی» ندارد.

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه روز جمعه با تاکید بر اینکه کشورش برای پرداختن به موضوعات مرتبط با ایران و اظهار نظر در باره این کشور نیاز به هیچ مجوزی ندارد به صراحت نسبت به انتقاد های روز گذشته رئیس جمهوری آمریکا در این خصوص واکنش نشان داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه در ادامه تصریح کرد: «فرانسه با لحاظ حق حاکمیت در باره ایران سخن می گوید. فرانسه به شدت در جهت صلح و امنیت در منطقه متعهد است و تلاش می کند، فرانسه همچنین تلاش دارد تا زمینه کاستن از تنش ها را فراهم کند و برای این کار به هیچ مجوزی نیاز ندارد.»

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه با انتشار توییتی هشدار گونه خطاب به امانوئل ماکرون نوشت که «هیچ‌کس حق صحبت با ایران از جانب آمریکا را ندارد.» رئیس جمهوری آمریکا در این پیام های توییتری تاکید کرده بود که تهران به شدت به دنبال گفتگو با واشنگتن است اما پیام های متناقض از سوی آنهایی که ادعای نمایندگی از آمریکا را دارند دریافت می کند.

پرزیدنت ترامپ همچنین در همین راستا تصریح کرده بود که می داند که امانوئل ماکرون قصد انجام کار خوبی را دارد اما هیچکس نباید به نمایندگی از ایالات متحده از جانب آمریکا سخن بگوید و هیچ کس (در خصوص پرونده ایران) آمریکا را نمایندگی نمی کند.

دونالد ترامپ که از هنگام خروج کشور خود از برجام در ماه مه ٢٠١٨ ایران را تحت فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک فزاینده قرار داده است، همواره این کشور را به گفتگو نیز دعوت کرده و بارها تکرار کرده است که تهران نیز خواستار گفتگو هست. با این حال هر دو طرف، همواره در جهت تیره‌ تر شدن مناسبات و ناهموار کردن راه‌های مذاکره نیز گام برداشته‌اند، بی آنکه این اقدامات به بستن درهای گفتگو منجر شود.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، تا کنون همواره گفته است که هر چند توافق اتمی ٢٠١۵ با تهران نقایصی دارد که باید از طریق مذاکره بر طرف شود، اما آن را ابزار کارآمدی برای حصول اطمینان از عدم دست یافتن ایران به سلاح هسته‌ای تلقی می‌کند و خواستار حفظ آنست. وی در هفته‌های اخیر بارها با حسن روحانی، همتای ایرانی خود، از طریق تلفن گفتگو کرده و دو بار نیز مشاور دیپلماتیک خود، امانوئل بون، را به تهران فرستاده است.

 

یک دیدگاه

  1. راست میگه.دولت فرانسه واسه کشتن شاپور بختیار هم از کسی مجوز نخواست و پول بیت المال رو مستقیم از وزارت اطلاعات خواست و به تروریست های آن وزارتخانه اجازه ورود به خاک فرانسه و کشتن بختیار رو داد.الان هم ایران فقط پول بده بهش اصلا تروریست ها بیایند به فرانسه و پاریس رو به خاک و خون بکشند و بروند!!پست تر از دولت فرانسه خودشه!

Comments are closed.