خانواده ارس امیری،که متهم به همکاری با شورای فرهنگی بریتانیا شده، در واکنش به بیانیه وزارت اطلاعات حکومت ایران درباره “ممنوعیت” همکاری شهروندان ایران با بریتیش کانسیل گفت در سالهایی که خانم امیری با این نهاد بریتانیایی همکاری داشته “با معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی در ارتباط مستقیم و مداوم بوده و به دفعات جهت ملاقات با خانواده خود به ایران رفت و آمد داشته است.
خانواده این بائویی که رژیم او را به جاسوسی و ترویج فرهنگ غربی متهم ساخته، می پرسد: چرا در تمام این مدت ارس امیری “حتی یکبار کارشناسان امنیتی کشور هشداری ندادند که کارش در بریتیش کانسیل از نظر آنها ایراد دارد.”
وزارت اطلاعات در بیانیه روز گذشته به قوه قضائیه استناد کرده بود که “هرگونه همکاری” با شورای فرهنگی انگلیس را “ممنوع” خوانده که “پیگرد قضایی” به دنبال خواهد داشت.
قوه قضائیه ارس امیری را در ابتدا به اتهام “جاسوسی” بازداشت کرد اما بعد مشخص شد که وی با عنوان مجرمانه “راهاندازی گروههای غیرقانونی” محاکمه شده است.
ارس امیری در نامهای به قوه قضائیه نوشت : اتهامات وارده مبنی بر “تشکیل و اداره گروه برانداز علیه نظام جمهوری اسلامی” را “تماما بیاساس و بدون سند مدرک قانونی” خوانده و از اینکه اتهام او در صدا و سیما جاسوسی اعلام شده انتقاد کرد.
خانم امیری با هماهنگی وزارت ارشاد حکومت ایران چند نمایشگاه از آثار هنرمندان ایرانی در بریتانیا برگزار کرده بود.
خبرگزاری هرانا، در گزارش دیگری نوشت: خانم سهیلا حجاب، شهروند بازداشتی در بند زنان زندان اوین در اعتراض به ممانعت از آزادی وی علیرغم تامین وثیقه، به اعتصاب غذا دست زده است.
سهیلا حجاب پیشتر در شیراز بازداشت و به ۲ سال حبس محکوم شده بود. وی پس از ۵ ماه تحمل حبس در زندان عادل آباد شیراز با اعمال عفو از زندان آزاد و مجددا ۱۰ روز بعد بازداشت شد.
هم چنین سازمان عفو بین الملل با انتشار فراخوانی، خواهان اقدام فوری در خصوص آزادی بی قید و شرط “یاسمن آریانی” فعال مدنی زندانی است که به ۱۶ سال زندان محکوم شده است .
در این فراخوان آمده است که، مقامات جمهوری اسلامی نباید این اجازه را داشته باشند بهترین سالهای زندگی یاسمن را، برای اینکه باور دارد زنان باید در انتخاب پوشش آزاد باشند، از او بگیرند.