واکنش رهبران کشورهای جهان به اعدام نوید افکاری توسط حکومت ایران                                  

مایک پمپئو: ما به شدیدترین لحن اعدام نوید افکاری را محکوم می‌کنیم

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده نیز ، در صفحه توییتر خود نوشت: « اعدام نوید افکاری به دست رژیم ایران عملی شرورانه و ظالمانه بود».

پمپئو تأکید کرد:  «این اقدام حمله‌ای شنیع به ‌کرامت انسانی، حتی با استانداردهای نفرت‌انگیز این رژیم است»، گفت: «صدای مردم ایران نباید خاموش شود. ما امروز کنار خانواده نوید افکاری  و تمام ایرانیان در سوگواری مرگ او به دست این رژیم بی‌رحم و وحشی می‌ایستیم. زندگی و مرگ او فراموش نخواهد شد».

باربل کوفلر، کمیسر حقوق‌بشر دولت آلمان هم در توییتی نوشت از اعدام نوید افکاری به شدت مایوس شده است، «قابل پذیرش نیست که حاکمیت قانون برای خاموش کردن صداهای مخالف، نادیده گرفته شود».

جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده ، نیز در صفحه توییتر خود نوشت: «اعدام بی‌رحمانه نوید افکاری فاجعه است».

بایدن در ادامه نوشته است که  «هیچ کشوری نباید معترضان مسالمت‌آمیز را بازداشت،شکنجه و اعدام کند ایران باید زندانیان سیاسی دیگر از جمله نسرین ستوده را آزاد کند، همچنین آمریکایی‌هایی که ناعادلانه بازداشت کرده را آزاد کند»

کلی کرفت، سفیر ایالات متحده  در سازمان ملل متحد، نیز گفت: «فکر و دعای ما با خانواده نوید افکاری است. ما نادیده گرفتن مداوم و بی‌شرمانه جان انسان از سوی رژیم ایران را محکوم می‌کنیم. صدای مردم ایران خاموش نخواهد شد».

همزمان مارکو روبیو،‌ سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی نیز در توییتی نوشت: «اعدام نوید افکاری صرفا به دلیل استفاده از حق آزادی بیانش باید به دنیا یادآوری کند رژیم آخوندی حاکم بر ایران، وحشی، ستمگر و شیطانی است».

مارک دوبوویتز، رییس اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، نیز در واکنش به اعدام نوید افکاری  در توییتی نوشت که « خبر وحشتناک اعدام نوید افکاری را دیدم. این رژیم ستمگر، بی‌عاطفه و بی‌رحم است که باید سرنگون شود. یاد و خاطره نوید افکاری برای آنها که برای آزادی ایران تلاش می‌کنند، گرامی باد».

از سوی دیگر، اتحادیه اروپا، با انتشار بیانیه ای اعدام نوید افکاری را به شدت محکوم کرد و اعلام کرد:  به صراحت با استفاده از مجازات اعدام در هر شرایطی مخالف است و آن را مجازاتی بی‌رحمانه و غیرانسانی می‌داند.

این در حالی است که عملکرد اتحادیه اروپا در خصوص نقض مکرر و مدام حقوق بشر، کشتار معترضان در جریان اعتراضات آبان ماه و بازداشت‌ها و اعدام‌های پس از آن به شدت مورد انتقاد گرفته است و برخی منابع تاکید دارند که این اتحادیه هیچ اقدامی برای توقف و جلوگیری از اعدام زندانیان سیاسی و به ویژه در مورد نوید افکاری انجام نداده است.

اتحادیه اروپا در این بیانیه تاکید کرد:  ما این اعدام‌ها را به صورت علنی از جمله در جلسات سازمان ملل و همچنین به طور خصوصی در جریان تماس‌های دو جانبه خود با ایران محکوم کرده‌ایم، و در مورد اعدام نوید افکاری نیز بلافاصله اعتراض این اتحادیه را به حکومت ایران ارائه خواهد کرد.

همچنین  کمیسر حقوق بشر دولت آلمان، وزیر خارجه سوئد و وزیر خارجه آلمان هم اعدام این معترض بازداشت شده در اعتراضات مرداد ماه سال ۹۷ را به شدت محکوم کرده‌اند.

باربل کوفلر کمیسر حقوق‌بشر دولت آلمان نیز در صفحه توییتر خود با بیان اینکه از اعدام نوید افکاری به شدت مایوس شده است، افزود که «قابل پذیرش نیست که حاکمیت قانون برای خاموش کردن صداهای مخالف، نادیده گرفته شود».

وزیر خارجه سوئد، آن لینده، نیز در این باره  نوشت این کشور و سایر اعضای اتحادیه اروپا پیوسته بر حق دسترسی به رویه عادلانه تاکید کرده و با اعمال اعدام تحت هر شرایط و در مورد تمام پرونده‌ها بدون استثنا مخالفت کرده‌اند.

همزمان یپه کوفود، وزیر خارجه دانمارک، نیز در توییتی اعدام نوید افکاری را محکوم کرد و افزود کشورش قاطعانه با اعدام مخالف است.

وزیر خارجه دانمارک تاکید کرد که توسل به شکنجه در زندان‌های ایران و عدم دسترسی به رویه‌های عادلانه به خوبی مستند شده و باید محکوم شود.

بیژن جیرسرایی، سخنگوی سیاست خارجی حزب دموکرات‌های آزاد آلمان (لیبرال‌ها) نیز در این باره نوشت:  امروز نوید افکاری، ورزشکار و قهرمان در ایران اعدام شد. او در یک تظاهرات علیه رژیم ایران شرکت کرده بود. سیاستمداران آلمان و اتحادیه اروپا که مدام خواستار بهبود روابط با این رژیم هستند، باید برای اعدام افکاری از خود خجالت بکشند.