روزنامه ایران در واکنش به خبر قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین ، نوشته است : در این ســند، که برخی به اشتباه از آن به عنوان قرارداد یاد کرده اند، طرفین صرفا بر یک نقشه راه و افق روابط همه جانبه برای تحقق مشارکت جامع راهبردی و ارتقای عملی آن توافق کرده اند که تحقق هر بخشی از آن می تواند هر دو کشور را منتفی کند.
روزنامه ایران نوشته است : برخلاف برخی از کشورها که تاریخ آنها پر از دخالت های ویرانگر در امور سایر کشورهاست و بیــش از عمل اهل لفاظی هستند، چین و ایران تاریخی غنی و پر از مشترکات فرهنگی و گرایشی جاودان به صلـح و توســعه دارند و عمدتا تعاملاتی عملگرایانه داشته اند.
روزنامه آرمان ملی نیز نوشته است : این قرارداد راه ابریشمیِ دیپلماسی است .
این روزنامه در ادامه افزوده است: سال گذشته بود که سفر علی لاریجانی به چین در قامت نماینده ویژه ایران در روابط راهبردی با چین در رسانهها ابعاد گستردهای یافت و قاطبه تحلیلگران از توسعه روابط با این کشور خبر دادند.
آرمان ملی نوشته است : هر چند که پیش از آن نیز در سال ۹۴ با سفر رئیس جمهوری وقت چین صحبت از توسعه روابط با چین مطرح بود. تا اینکه بحث توافق ۲۵ ساله ایران و چین در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به میان آمد و از مسئولان گرفته تا نمایندگان مجلس و چهرههای سیاسی و تحلیلگران نسبت به آن واکنش نشان دادند.
در ادامه این گزارش آمده است : عدهای از فواید و دستاوردهای این توافق گفتند و افقهای باز اقتصادی در بلند مدت برای کشور را متذکر شدند و عده ای دیگر مقام مخالف بحث دخالت چین در امور ایران و حتی مستعمره شدن کشورمان از سوی چین با این توافق را مطرح کردند.
این در حالی است که اگر به واقع امر بخواهیم به تحلیل این مسئله بپردازیم قرائت اول از این توافقنامه درست تر است چرا که در این توافق نامه منافع هر دو کشور لحاظ شده است.
یکی از مهمترین ابعاد این سند، بعد اقتصادی آن و گسترش روابط دو کشور در حوزههای مختلف تجاری ، اقتصادی و بازرگانی است؛ چرا که دو کشور بر این موضوع تاکید دارند که ظرفیتهای بالقوه موجود برای همکاریهای اقتصادی فی مابین فراتراز وضعیت کنونی است و در این چارچوب در سند مذکور همکاری های دو کشور در حوزههای نفت، صنعت و معدن و حوزههای مرتبط با انرژی مورد تاکید قرار گرفته است.
تنها چند روزنامه در داخل ایران در این باره واکنش نشان داده اند و و بقیه آنان سکوت کرده اند.