واکنش سپاه پاسداران و رسانه ها  و مقامات  تندرو به انتشار فایل صوتی ظریف 

نشریه “اخبار و تحلیل‌های” معاونت سیاسی ‌سپاه، در واکنش به انتشار مصاحبه جواد ظریف، با حمله به وزارت خارجه ، عامل انتشار این فایل صوتی را “نفوذ سازمان‌یافته در دستگاه دیپلماسی کشور” دانست.

این نشریه روزانه سپاه پاسداران ،  از مواضع ظریف به‌شدت انتقاد کرده و مدعی شده است :  اگر قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی‌قدس سپاه، «میدان را هم مانند عرصه دیپلماسی به دولت واگذار می‌کرد، احتمالاً همان‌طور که هنوز برجام بعد از هزاران بار نقض و رفت‌وبرگشت همچنان در وین در دست مذاکره‌های نافرجام است، میدان مبارزه با داعش نیز باید همچنان بعد از سال‌ها ادامه پیدا می‌کرد».

محمدجواد ظریف در مصاحبه‌ای که اسفند سال گذشته انجام داده اما تاکنون منتشر نشده است، با اشاره به دخالت‌های قاسم سلیمانی در سیاست خارجی گفته است که او به‌دلیل فشارهای فرمانده پیشین سپاه قدس، “دیپلماسی را فدای میدان جنگ کرد”.

سپاه پاسداران در ادامه  در پاسخ  به حرف‌های ظریف درباره بی‌خبر‌نگه‌داشتنش از برخی اطلاعات عملیات‌های مهم نظیر حمله به عین‌الاسد، نوشته است :  «چرا باید به وزارت خارجه‌ای که یک فایل صوتی محرمانه در آن قابل حفاظت نیست، اعتماد کرد و اطلاعات حمله سری نظامی را به آن داد؟»

در ادامه حملات تندروها و نزدیکان سپاه و خامنه ای ، به محمد جواد ظریف ، نصرالله‌ پژمانفر،  نماینده مجلس گفته است این مصاحبه خطوط قرمز نظام را به چالش کشیده است.

وی  گفته است «این قبیل افراد باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران خط مشی‌اش مبارزه با استکبار و در رأس آن‌ها آمریکای جهانخوار است و کار به گونه‌ای نیست که ما بخواهیم کشورمان را مثل کشورهای دیگر از جمله کشورهای غربی اداره کنیم».

این رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در ادامه افزوده است :  ظریف در این مصاحبه مطالبی را مطرح می‌کند که گویا نمی‌داند وزیر خارجه کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران است و مسائلی را به چالش می‌کشد که جزو خطوط قرمز جمهوری اسلامی است که وی در آن سمت وزیر امور خارجه را دارد.

نصرالله‌ پژمانفر،  گفته است: ظریف پس از ۴۰ سال در حوزه دیپلماسی در جمهوری اسلامی گویا هنوز متوجه خطوط قرمز نظام و خط مشی نظام در حوزه سیاست خارجی نیست.

روح‌الله متفکر آزاد نماینده مجلس  و عضو هیات رئیسه مجلس نیز در این باره  گفته است «پیام ظریف کاملاً روشن است؛ یا اجازه بدهید مذاکرات جدید را انجام بدهم، با هر نتیجه ای، یا کاندیدای ریاست‌جمهوری خواهم شد».

وی گفت:  «ظاهراً ایشان گمان کرده که کاندیداتوری‌اش واهمه برانگیز است. به نظرم خسارت کاندیداتوری‌شان از خسارت عبور از منافع مردم کمتر است».

نظام‌الدین موسوی عضو کمیسیون اصل نود هم در این باره نوشته است : جناب آقای ظریف!‏همین که فایل صوتی محرمانه جنابعالی از شبکه تلویزیونی وابسته به آل سعود سر در می آورد، یعنی در جریان قرار ندادن شما پیرامون حمله موشکی به عین الاسد و سفر بشار اسد به تهران کار بسیار دقیق و درست و هوشیارانه ای بوده است.‏گاندوها اطرافتان را پر کرده اند آقای وزیر!»

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود هم نوشته است: جناب‫محمدجواد ظریف‬ پس از سال‌ها حضور در عالی‌ترین سطح دیپلماسی‬، درکی از ایجاد قدرت میدان برای چانه‌زنی در مذاکره ندارد و فکر می‌کند این او بوده که دیپلماسی لبخند را برای میدان اقتدار ‫قاسم سلیمانی‬هزینه می‌کرده است! این عقب‌ماندگی تحلیلی، برای پایان عمر سیاسی وی کافیست.»