محمد جواد ظریف، وزیر خارجه حکومت ایران، در واکنش به انفجار دوباره در تاسیسات هسته ای نطنز گفت: ما انتقام اقدامات اسرائیل را از خود آنها خواهیم گرفت ، اسرائیلی ها میخواهند انتقام توفیقات در مسیر لغو تحریمها را بگیرند.
ظریف در ادامه ادعا کرد: «ولی ما اجازه نخواهیم داد و انتقام این اقدامات را از اسرائیل خواهیم گرفت. حفاظت مناسب از تاسیسات و دانشمندان هستهای در این شرایط حساس ضروری است.
وی افزود: مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل صراحتا گفته بودند که اجازه پیشرفت در رفع تحریمهای ظالمانه را نخواهند داد و اکنون تصور میکنند به هدف خود میرسند. ولی اسرائیلیها پاسخ خود را در پیشرفتهای بیشتر هستهای خواهند گرفت.
ظریف مدعی شد که نطنز قویتر از گذشته با استفاده از ماشینهای پیشرفته تر ساخته خواهد الان نطنز میتواند مملو از سانتریفیوژهای پیشرفته با چند برابر توان غنیسازی باشد».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز به تقلید از ظریف گفته است که حکومت ایران از اسرائیل بهخاطر اتفاق نطنز انتقام خواهد گرفت.
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در واکنش به حادثه امروز نطنز گفت: اقدام علیه مرکز غنی سازی نطنز نشان دهنده شکست مخالفان پیشرفت های صنعتی و سیاسی کشور برای جلوگیری از توسعه چشمگیر صنعت هسته ای است.
وی در ادامه افزوده است : اقدام علیه مرکز غنی سازی نطنز را نشان دهنده شکست مخالفان پیشرفت های صنعتی و سیاسی کشور برای جلوگیری از توسعه چشمگیر صنعت هسته ای دانست.
صالحی نیز تاکید کرد: این اقدام همچنین نشان دهنده ناکامی مخالفان مذاکرات ایران برای رفع تحریم های ایران است.
همزمان پاسدار محسن رضایی، که از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و در حال حاضر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است، هم از وقوع مجدد آتشسوزی در تاسیسات هستهای نطنز خبر داد
این فرمانده ارشد سپاه پاسداران توضیحی درباره جزییات این آتشسوزی نداد اما در صفحه توییتر خود نوشت: «آیا وقوع مجدد آتش سوزی در تاسیسات هستهای نطنز، آنهم در کمتر از یک سال پس از انفجار قبلی، نمیتواند نشان از جدی بودن پدیده نفوذ باشد».
رضایی با هشدار در این باره، تاکید کرد که «کشور نیاز به سالمسازی امنیتی دارد.»
رضایی در ادامه گفت: بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، نیز در حال بازدید سایت هستهای نطنز خود نیز دچار سانحه شده است.
این در حالی که خبر وقوع انفجار در تاسیسات غنیسازی نطنز نخستین بار روز گذشته (یکشنبه) بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، اعلام کرد و گفت که این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته و علل آن در دست بررسی است.
پس از آن مالک شریعتی نیاسر، نماینده مجلس شورای اسلامی، نیز با انتشار پیامی در توییتر نوشت که «این اتفاق بسیار مشکوک به خرابکاری و نفوذ است و مجلس در حال پیگیری ابعاد و جزئیات موضوع است.
احمد زیدآبادی تحلیلگر مسائل سیاسی هم در یادداشتی به تحلیل این حادثه پرداخته و نوشته است: حادثه اخیر، اما اگر به واقع ناشی از خرابکاری باشد، عمدتاً به قصد تاثیرگذاری بر مذاکراتِ غیرمستقیم ایران و آمریکا در وین صورت گرفته و انگشت اتهام نیز در درجه نخست، متوجه سازمان امنیتی برون مرزی اسرائیل یعنی موساد است.
دولت اسرائیل به طور علنی و آشکار از مذاکراتی که در وین در جریان است، اظهار ناخشنودی میکند، زیرا از آن بیم دارد که سیاست دولت جو بایدن به احیای برجام بدون تغییرات اساسی در محتوای آن منجر شود.
روزنامه جوان، نشریه سپاه پاسداران نیز در صفحه نخست خود تیتر زده است : تحفه وین برای نطنز
این نشریه وابسته به سپاه در ادامه نوشته است : اسرائیل همزمان خط خرابکاری را در تأسیسات هستهای ایران ادامه میدهند تا به زعم خود حین مذاکره هم دست از قدرتنمایی برنداشته باشند و در نهایت خروجی مذاکرات حفظ تحریمها با برچسبهای متفاوت و در عین حال بازگرداندن ایران به محدودیتهای برجامی باشد.
روزنامه آرمان نیز نوشته است: دومین خرابکاری در نطنز طی کمتر از یک سال؟!!