واکنش نخست وزیر و مقام‌های بریتانیا به حکم جدید نازنین زاغری 

به دنبال انتشار خبر محکومیت دوباره زاغری، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، گفت او نباید بیش از این در زندان بماند.

جانسون در واکنش به این خبر گفته که تلاش‌های بریتانیا برای اطمینان از آزادی و بازگشت زاغری “دوبرابر خواهد شد” ، وی تاکید کرد:   با آمریکا در این زمینه همکاری می‌کنیم.

همچنین دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، هم صدور این حکم را تصمیمی “ناعادلانه و غیر انسانی” از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دانست.

جرمی هانت، وزیر خارجه پیشین بریتانیا، هم گفته است: «به نظر می‌رسد بی‌رحمی ایران حد و مرزی ندارد».

وی افزود: «سوال اصلی این است که با توجه به اینکه بریتانیا قبول کرده بدهکار است، چرا هنوز مساله بدهی شرکت “آی‌ام‌اس” حل نشده است؟»

همزمان تولیپ صدیق، نماینده پارلمان بریتانیا، صدور حکم یک سال حبس تعزیری برای نازنین زاغری را ویرانگر و تکان‌دهنده خواند و گفت این یکی دیگر از موارد سوء استفاده از او برای چانه‌زنی است.

حجت کرمانی، وکیل نازنین زاغری، اعلام کرد که موکلش در پرونده جدید به یک سال دیگر حبس ر و یک سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است؛اما  بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، گفته است که خانم زاغری نباید بیش از این در زندان بماند.

وکیل نازنین زاغری، گفته است که اتهام نازنین زاغری در این پرونده “فعالیت تبلیغی علیه نظام” از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی فارسی ذکر شده است.

زاغری حدود شش سال پیش  در فرودگاه بین‌المللی خمینی تهران زمانی ‌که قصد داشت همراه کودک ۲۲ماهه‌اش به بریتانیا بازگردد، توسط نیروهای سپاه پاسداران ، به اتهام “جاسوسی”‌ بازداشت شد.

خانم زاغری با حکم پنج سال زندان مواجه شد. اما وی تمامی اتهام‌ها را رد کرده است.

اگر چه دوران پنج سال حبس نازنین زاغری چندی پیش به پایان رسید اما اواسط اسفندماه وکیل او از اتهام جدید علیه او خبر داد.

ریچارد رتکلیف ، همسر زاغری بارها زندانی شدن او را “گروگان‌گیری” حکومت ایران در ارتباط با پرونده بدهی دولت بریتانیا به ایران خوانده است.

اسفندماه گذشته «شورای بین‌المللی توانبخشی قربانیان شکنجه» گزارشی ۷۷ صفحه‌ای به وزارت خارجه بریتانیا ارسال کرد که در آن به جزییات شکنجه‌های دستگاه قضایی ایران علیه نازنین زاغری طی پنج سال زندان اشاره کرده بود.

بر اساس این گزارش، پزشکان تشخیص دادند که زاغری در زندان به “افسردگی شدید، اختلال شدید و مزمن استرس پس از سانحه (پی‌تی‌اس‌دی) و اختلال وسواس فکری و عملی” مبتلا شده است. همچنین پزشکان نتیجه‌گیری کردند که او تا زمانی که برای درمان به خانه‌اش در بریتانیا باز نگردد، هیچ شانسی  برای بهبود ندارد.