وزارت بهداشت گفت کورونا مهار شده، ولی مقامات محلی در چندین استان می گویند که وضعیت بشدت خطرناک است

در همان حال که وزارت بهداشت ادعا می کند که شیوع کورونا در هیچیک از استان های ایران به وضعیت قرمز نرسیده،  مقام‌های محلی در چندین استان، درباره افزایش همه گیری کورونا اعلام خطر کردند.

مقامات محلی در استان های فارس، خوزستان، کرمان و زنجان از جمله گفتند: «شیوع این بیماری  هر لحظه بالا می رود و اوضاع نگران کننده است اگر چاره ای اندیشیده نشود فاجعه ای بزرگ در راه سراسر کشور است».

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، در این باره گفت: تعداد بیماران ثانیه ای بالا می رود.

علی اکبری،‌ نماینده شیراز در مجلس نیز گفته است شیوع بیماری کرونا در استان فارس در ده روز گذشته سیر صعودی داشته است.

وی افزود:  علت این امر برداشته‌ شدن “«منع رفت و آمد” و افزایش ترددها است که نگرانی زیادی درباره “شیوع موج دوم کرونا” وجود دارد.

یادآوری می شود که از ۲۳ فروردین امسال، دولت ایران اعلام کرد که طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را که شامل سخت‌گیری‌هایی در رفت و آمد و فعالیت مشاغل بود به طرح فاصله‌گذاری هوشمند تغییر می‌دهد.

این تغییرات که در استان‌های ایران جز تهران از ۲۳ فروردین و در تهران از ۳۰ فروردین اعمال شد، منجر به افزایش ترددهای درون‌شهری و بین شهری و شروع به کار برخی مشاغل و بازگشت بخش مهمی از کارمندان دولت به محل کار خود شده است.

همچنین معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز گفته است شمار مبتلایان به کرونا به صورت تدریجی افزایش یافته است.

صائینی در ادامه افزود:  این وضعیت “ممکن است به همین سرعت ادامه یابد، به طوری که طی یک‌ ماه آینده وضعیت ناخوشایندی حاکم شود”.

نماینده شیراز نیز از شیوع کرونا در استان فارس ابراز نگرانی کرد و گفت: کورونا در این آستان کنترل شده بود اما دوباره آمار مرگ و میر بالا رفت.

علی اکبری لغو محدودیت تردد و بازگشایی‌ها را عامل افزایش بیماران مبتلا به کرونا در این استان دانسته و افزود:

سیر مبتلایان به کرونا در این استان زیاد شد و امیدوارم با توجه به اینکه شیراز یکی از ظرفیت‌های بالای پزشکی و بهداشتی در کشور است، بتوانند مبتلایان را کنترل کنند تا بیماری بیشتر از این شایع نشود.

علی اکبری گفت: چرا دولت به فکر کادر درمانی کشور نیست با افزایش آمار مبتلایان  به مرور زمان کادر درمان و پزشکی دچار خستگی می شوند و ما نباید بگذاریم کار به اینجا برسد و برای جلوگیری از خستگی و فرسودگی کادر درمان و پزشکی باید امکانات در این حوزه بیشتر و بهتر شود.