وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد : در مساله هسته‌ای ایران، منافع چین و آمریکا همسو است

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده ، در یک نشست خبری ، در واکنش به توافق ۲۵ ساله ایران و چین گفت : این توافق  رویکرد آمریکا را نسبت به برجام و منطقه تغییر نخواهد داد و تاکید کرد در مورد موضوع هسته‌ای ایران منافع چین و آمریکا همسو است.

ند پرایس در ادامه افزود:  تحریم‌های فعلی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی همچنان پابرجا خواهند بود و واشینگتن با هرگونه تلاش برای دورزدن تحریم‌ها برخورد خواهد کرد.

وی گفت: «چین در روند تلاش‌ها برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران همکاری خوبی داشته است. چین نیز یکی از اعضای برجام است و دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و تاثیرات بسیار بی‌ثبات کننده‌ آن بر منطقه‌ای که چین به آن وابسته است، برای پکن هیچ نفعی ندارد».

پرایس  افزود: «ما همچنان آماده‌ایم با ایران وارد یک گفت‌وگوی معنادار شویم تا راهی را برای بازگشت دوطرف به برجام و تعهدات مربوط به آن پیدا کنیم. ما با چین و سایر کشورها در تعامل هستیم تا آنها را از هر اقدامی در ارتباط با ایران یا سایر کشورها که منافع ما را تهدید می‌کند، بر حذر داریم».

پس از تن دادن حکومت ایران به قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین و  امضای رسمی آن ، شهروندان ایرانی در رسانه‌های اجتماعی با داغ کردن هشتگ‌های اعتراضی آن را “فروش ایران” خواندند و خواستار لغو این سند شده‌اند.

همزمان  صدها فعال مدنی، سیاسی و حقوقی هم با نوشتن طوماری آنلاین خطاب به رییس‌جمهور یچین اعلام کردند جمهوری اسلامی نماینده ملت ایران نیست و این توافق “مردود” به شمار می‌رود.

پرایس در ادامه  گفت:آمریکا برای احیای برجام با شرکای خود در توافق هسته‌ای و سایر کشورها در تماس است و گزینه‌های مختلف، از جمله مذاکرات غیر مستقیم از طریق شرکای اروپایی را بررسی می‌کند.

وی بازگرداندن آمریکایی‌هایی را که به صورت “غیر منصفانه” در نقاط مختلف جهان، از جمله ایران، زندانی یا مفقود هستند “مهم‌ترین اولویت” واشینگتن خواند و گفت رویه ایران در زندانی کردن اتباع خارجی “غیرقابل قبول” است.