وزارت خارجه آمریکا:  حکومت ایران برای بالا بردن نفوذش در منطقه،  گروههای نیابتی بیگانه را استخدام می کند

وزارت خارجه آمریکا با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد که سپاه پاسداران گروه های نیابتی خود را از جمله تیپ فاطمیون وزینبیون که متشکل از “شیعیان افغانستان و پاکستان” را برای مبارزه در درگیری‌های منطقه‌ای بویژه در سوریه به وجود آوردن آنها را با حقوق و دستمزد بالا به استخدام خود درآورد.

این نهاد در ادامه نوشته است:   دولت آمریکا هر دو گروه را در سال ۲۰۱۹ میلادی تحریم کرده‌ است.

وزارت خارجه در ادامه افزود که مرکز مبارزه با تروریسم “وست پوینت” گزارش داده که شمار افراد لشکر فاطمیون بین ۱۰ تا ۱۲ هزار سرباز رسیده و افزوده که یک مقام لشکر فاطمیون در ایران در ژانویه سال ۲۰۱۸ گفته بود که بیش از ۲ هزار شبه نظامی در سوریه کشته شده‌اند.

این نهاد افزوده که در سال ۲۰۱۸دیده بان حقوق بشر به کارگیری کودکان سرباز در لشکر فاطمیون را توسط ایران ثبت و محکوم کرد و از شواهد مبنی بر مرگ افغان‌های ۱۴ ساله در جنگ سوریه پرده برداشت.

در سالجاری  تبلیغات وسیعی در شماری از تلویزیون‌های افغانستان منتشر شد  که پرچم لشکر فاطمیون را در کنار پرچم گروه موسوم به دولت اسلامی(داعش) نشان داده و هر دو به یک اندازه برای امنیت افغانستان تهدید جلوه داده می‌شد.

در این اعلان تلویزیونی گفته می‌شد که “همسایگان ما برای افغانستان اهمیت قایل نمی‌شوند و آنها ما را نابود می‌کنند، فریاد مردم ما تا زمانی که تاثیر مخرب همسایه‌های ما ادامه داشته باشد، متوقف نخواهد شد.”

‘انستیتوی مطالعات خاورمیانه’ در واشنگتن در پژوهشی دو سال پیش منتشر کرد. به بررسی خاستگاه و گسترش لشکر فاطمیون و نقش آن در جنگ داخلی سوریه پرداخته بود.

این لشکر به عنوان بخشی از نیروهای حمایتی ایران از ارتش بشار اسد سال‌ها در سوریه جنگیده؛ جنگی که در آن صدها هزار غیرنظامی کشته شدند و ارتش سوریه مسئول بخشی از کشته ها به شمار می‌رود.

در این گزارش آمده که لشکر فاطمیون در سال ۱۳۹۴ از ادغام نیروهای تیپ ابوذر در زمان جنگ ایران و عراق و نیروهای مجاهدین افغانستان زیر نظر سپاه ایران شکل گرفت.

پیشتر نیز روزنامه کیهان وابسته به علی خامنه ای،  منشاء گروه فاطمیون را “لشکر کوچک و در نوسان داوطلبانی” عنوان کرده که از آنها به نام “سپاه محمد” یاد شده است.

در گزارش مرکز مطالعات خاورمیانه به نقل از محمد حسن حسینی، یکی از فرماندهان فاطمیون که بعدها کشته‌ شد، شمار مجموع لشکر فاطمیون به طور “واقع‌بینانه بین ۱۲ تا ۱۴ هزار جنگجو” خوانده شده بود.

ریاست جمهوری افغانستان نیز سه سال پیش،  ضمن تاکید بر عدم استفاده از “احساسات و ناگزیری‌های” مهاجران افغان در کشورهای همسایه، تلویحا خواهان منحل کردن لشکر فاطمیون شده بود.