وزارت خارجه اتریش ، در واکنش به لغو سفر ظریف گفت: نمی‌توان در برابر شلیک دوهزار راکت حماس به مردم بی گناه ساکت ماند

گابریل یوئن، سخنگوی وزارت خارجه اتریش، در واکنش به لغو سفر محمد جواد ظریف ، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به اتریش در اعتراض به برافراشته شدن پرچم اسرائیل، گفت:  نباید در برابر حملات حماس به شهروندان بی گناه و غیرنظامی ساکت ماند.

خانم یوئن با تایید گزارش‌ها در باره علت اقدام ظریف گفت: «از این موضوع متاسفیم و متوجه آن هستیم. اما برای ما مثل روز روشن است وقتی که حماس بیش از دوهزار راکت به اهداف غیرنظامی در اسرائیل شلیک می‌کند نباید ساکت بمانیم».

دولت اتریش  از روز گذشته (آدینه ) به نشانه  ابراز همبستگی با اسرائیل پرچم این کشور را بر فراز دو ساختمان دولتی، مقر صدراعظم و ساختمان وزارت خارجه، به اهتزاز درآورده است.

برخی خبرنگاران اتریشی امروز (شنبه) گزارش دادند که محمدجواد ظریف در اعتراض به برافراشته شدن پرچم اسرائیل بر فراز دو ساختمان دولتی در وین سفر خود را به اتریش در آخرین دقایق لغو کرده است.

همزمان سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران، گفت که ظریف سفر در این شرایط را «به مصلحت ندانست و لذا ترتیبات سفر نهایی نشد». وی توضیح بیشتری در این باره ارائه نکرد.

قرار بود ظریف امروز شنبه از اسپانیا عازم اتریش ‌شود و با وزیر خارجه این کشور دیدار کند.

در جریان تنش های روزهای اخیر بین اسرائیل و فلسطینیان، شبه‌نظامیان حماس که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردارند و بر نوار غزه تسلط دارند بیش از دوهزار راکت به سوی خاک اسرائیل شلیک کرده‌اند. اسرائیل نیز در واکنش، اقدام به حملات هوایی و برخی تحرکات زمینی در مرز با غزه کرده است.

این درگیری ها  تاکنون به کشته شدن ۱۴۰ نفر در غزه و ۸ تن در اسرائیل منجر شده است.

عباس عراقچی، معاون ظریف که برای مذاکرات درباره احیای برجام در وین پایتخت اتریش حضور دارد، روز جمعه از این اقدام دولت اتریش انتقاد کرد و در توییتی، آن را «غافلگیر کننده و دردناک» خواند.

آلون اشپیز، مدیرکل وزارت خارجه اسرائیل، هم در واکنش به این توییت عباس عراقچی نوشت: «تکان‌دهنده و دردناک دوهزار موشک شلیک‌شده توسط یک گروه تروریستی مورد حمایت جمهوری اسلامی علیه مردم اسرائیل است؛ برافراشتن پرچم اسرائیل کاملا طبیعی است و بهتر است به دیدن آن عادت کنید.»

دولت اتریش همچنین به تازگی کلیت گروه حزب‌الله لبنان را ممنوع اعلام کرد؛ اقدامی که با استقبال اسرائیل روبه‌رو شد.