وزارت خارجه ایالات متحده به رژیم ایران هشدار داد تا به آزار و اذیت بهاییان پایان دهد

حساب کاربری وزارت خارجه آمریکا در توئیتی درباره آزار و اذیت بهائیان در ایران نوشت: «رژیم اسلامی از بدو زمامداری اش در این کشور، بیش از ۴۱ سال است که  اعضای جامعه بهایی را به طور سیستماتیک مورد آزار و اذیت قرار داده است».

در ادامه این پیام آمده است که اطلاعات کلی بدست آمده درباره بهائیان و آزارهای حکومت علیه آنها  مستند است و یک ویدیوی کوتاه نیز در این توئیت منتشر شده است.

وزارت خارجه ایالات متحده با انتشار این مطلب در توییتر، از رژیم ایران خواسته است تا به این آزار خشونت‌بار پایان دهد.

در این سند تصویری یادآور می‌شود که اگرچه بهائیان یکی از بزرگترین اقلیت‌های مذهبی در ایران به شمار می‌روند، با این حال آیین آنها در قانون اساسی کشور هنوز به عنوان یک مذهب رسمی شناخته نشده است.

وزارت امور خارجه آمریکا، در ادامه این ویدئو خاطر نشان کرده است که بهائیان بر مبنای اتهام‌های نادرستی مانند «اخلال در امنیت ملی» و «دست داشتن در فعالیت‌های جاسوسی» زندانی شده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا با اشاره به این که بهائیان ایران از حق ادامه تحصیل محروم هستند، آزادی مذهبی را یک حق انسانی دانسته و از رژیم ایران خواسته است که به آزار جامعه بهائی پایان دهد.

روح‌الله خمینی قبل از اینکه به قدرت برسد دشمنی خود با بهائیان را اعلام کرده و آشکار ساخته بود که اقلیت سیصد هزار نفرهٔ بهائیان ایران که بزرگ‌ترین اقلیت دینی کشور بود از حقوق پایهٔ انسانی که سایر اقلیت‌های دینی برخوردار بودند محروم خواهند شد. پس از انقلاب، قانون اساسی جدید ایران به عمد بهائیان را به رسمیت نشناخت و برای آن‌ها هیچ حقی قائل نشد. دادگاه‌های حکومت ایران به نوبه‌ی خود از بهائیان در برابر قتل و جرح و تعرضات دیگر حمایت نمی‌‌کنند و آنان را مشمول حق دریافت خسارت نمی‌دانند. به این ترتیب هر آزار و تجاوزی به بهائیان مجاز انگاشته می‌شود و مصونیت قضایی دارد.

علی خامنه‌ای، رهبر حکومت، نیز در فتوایی بر ضد بهائیان می‌گوید که «جمیع افراد “فرقه ضاله بهائی” محکوم به کفر و نجاست هستند و از غذا و سایر چیزهایی که با رطوبت مسری در تماس با آنها بوده‌است باید اجتناب کرد و در صورت تماس آنها با چیزی، مراعات مسائل طهارت در رابطه با آنها، نسبت به اموری که مشروط به طهارت است، واجب است».

دستگیری و زندانی کردن افراد بهائی به دلیل اعتقاداتشان از جمله آزار و اذیت‌های وارد بر جامعهٔ بهائی ایران است. بنا به آمار دفتر جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد تنها در فاصله سال‌های ۱۳۸۳ (۲۰۰۵) تا ۱۳۹۶ ( ۲۰۱۸)،  تعداد ۱۰۰۶ شهروند بهائی در ایران دستگیرشده‌اند. بنابر آخرین آمار این دفتر در فروردین ۱۳۹۷ (مارس ۲۰۱۸)، ۹۷ شهروند بهائی در ایران، در زندان به سر می‌بردند.

دبیرکل سازمان ملل متحد، بان کی مون، در گزارش سال ۲۰۱۶ خود در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در ایران، بهائیان را ستم‌دیده‌ترین اقلیت دینی ایران نامید.