وزارت خارجه ایران دیدار ظریف با سیاستمدار آمریکایی را تایید کرد و آن را بخشی از دیپلماسی رژیم ایران دانست

سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران در تایید دیدار اخیر ظریف  با یک سناتور آمریکایی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: چنین دیدارهایی بخشی از دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند.

عباس موسوی افزود: « ظریف همواره گفته اند که با برخی اعضای کنگره آمریکا که از او درخواست ملاقات می کنند، دیدار و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران و واقعیات منطقه را تشریح می کند. این اقدامات بخشی از دیپلماسی عمومی است که شامل دیدار با نخبگان، مراکز فکری و مصاحبه و دیدار توجیهی با اصحاب رسانه ها نیز می شود.»

از سوی دیگر، کریستین ویتون، مشاور ارشد سابق دولت ترامپ و جورج دبلیو بوش در وزارت خارجه، درباره نشست‌های خارجى، بدون مشارکت وزارت دست اندرکار، گفت: «هر نشست سیاسی مستقل در خارج از کشور، بدون مجوز رئیس‌جمهور یا وزیر امور خارجه، سیگنال‌های درهم و برهمی را ارسال می‌کند که ابدا پذیرفتنی نیست» .

وی افزود:  «اگر بخواهیم با ایرانی‌ها صحبت کنیم ، آنها می‌دانند که چه دری را باید بزنند و نیازی به واسطه ندارند».

یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده نیز در این باره  گفت که وزارت خارجه در جریان هیچ نشست جانبی از سوی مورفی با مقامات ایرانی نیست.

مورفی سناتور دموکرات و ظریف در یک جلسه دو ساعته در مورد سیاست خاورمیانه به طور علنی صحبت کردند که طی آن هم مورفی و هم ظریف، به شدت از سیاست تندروانه ترامپ انتقاد کردند که کاملاً مغایر با سیاست دوستانه پیشین اوباما در قبال ایران است.

این در حالی که دفتر سناتور مورفی در مورد پرسش‌های متعدد رسانه‌ای پیرامون این موضوع اظهار نظری نکرده‌.

گفتنی است مورفی پیشتر، از جلسات “محرمانه” دموکرات‌ها در دوره اوباما، به ویژه جان کری، وزیر  خارجه پیشین، با مقامات ایرانی، دفاع کرده است.

پرزیدنت ترامپ نیز در این باره  گفته خبر دیدار سناتور کریس مورفی و وزیر خارجه ایران را دیده و شاید این نقض “قانون لوگان” باشد. همزمان مایک پومپئو نیز گفته ظریف “وزیر خارجه کشوری‌ست که بزرگ‌ترین حامی دولتی تروریسم و یهودستیزی در جهان است”.

قانون لوگان در سال ۱۷۹۹ تصویب شده و شهروندان آمریکایی را که به‌طور رسمی مجاز به مذاکره نیستند، از مذاکره با کشورهای خارجی که با آمریکا اختلاف دارند، منع می‌کند.

کریس مورفی می‌گوید، در دیدارش با محمد جواد ظریف خواسته است نیروهای نیابتی ایران در عراق کنترل شوند، آمریکایی‌هایی که به صورت “غیرقانونی” در ایران زندانی شده‌اند، آزاد شوند از حوثی‌های یمن خواسته شود در مسیر کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم یمن مانع ایجاد نکنند.