وزارت خارجه حکومت ایران با انتشار بیانیه ای به مناسبت پنجمین سالگرد توافق هستهای برجام تاکید کرد: گفتگوی دوباره بر سر برجام وجود نخواهد داشت و این توافقی بدون جایگزین است.
بعد از حدود دو سال مذاکره مستمر ایران و گروه کشورهای ۵+۱، در چهاردهم ژوئیه سال ۲۰۱۵، طرفین به توافقی هستهای درباره برنامه هستهای ایران دست یافتند که برجام نامیده شد.
در ادامه این بیانیه نوشته شده است: «برجام به عنوان محصول مهم دیپلماسی چندجانبه که مورد حمایت قاطع جامعه بینالمللی قرار داشته در پنجمین سالگرد خود با مخاطره جدی رو به رو شده و اگر مورد مراقبت جامعه بینالمللی قرار نگیرد میتواند قربانی دیگری از رویکرد یکجانبهگرایانه دولت آمریکا باشد».
وزارت خارجه رژیم ایران در این بیانیه هشدار داده است: «در صورت عدم مراقبت از این توافق، هرگونه مسئولیت بینالمللی و پیامدهای آن منحصرا متوجه ایالات متحده و دولتهای همراه این کشور خواهد بود».
در این بیانیه، ایالات متحده عامل اصلی پدید آمدن شرایط بحرانی و حاد در ایران معرفی شده و نوشته است: «عدم پایبندی واشنگتن به قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام و نهایتا خروج غیرقانونی این کشور از تفاهمی که پس از سالها مذاکره حاصل شده و همچنین فقدان اراده در دیگر طرفها در اعاده توازن از دست رفته در برجام شرایط کنونی پیرامون این توافق را پیچیدهتر کرده و سبب شده ایران به رغم پایبندی به تعهداتش نتواند از آثار رفع تحریمها بهرهمند شود».
این دستگاه دیپلماسی در این بیانیه نوشته است: با یادآوری این نکته که برجام یک راه حل دیپلماتیکِ مذاکره شده برای حل و فصل مسالمت آمیز یک بحران مزمن ساختگی در مورد برنامه صلح آمیز هسته ای حکومت ایران بود که ماهیتی جامع و نهایی دارد.اما
متاسفانه حکومت نه تنها از منافع اقتصادی رفع تحریمها منتفع نشد بلکه بیش تر از گذشته شاهد اقدام برخی از دشمنان برجام برای احیای پروندههای مختومه، با هدف نابودی کامل دستاوردهای برجام هستیم.
در بخش دیگری از این بیانیه وزارت خارجه حکومت ادعا کرده است که تاکنون همکاری سازنده و گسترده ای با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است، هرگونه تلاش از سوی دشمنان برای سوء استفاده از آژانس برای ایجاد فشار بر رژیم ایران مغایر با مفاد برجام بوده و علاوه بر مخدوش ساختن اعتبار آژانس به عنوان تنها نهاد فنی معتبر بین المللی برای نظارت بر فعالیت هستهای کشورها، میتواند بر مبانی همکاریهای سازنده پادمانی موجود تاثیرات منفی داشته باشد.
وزارت خارجه در ادامه نوشته است: جامعیت و نهایی بودن این توافق نباید به هیچ وجه مخدوش شود. چون هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.