وزارت خارجه حکومت ، به دنبال اعتراض دولت افغانستان که چرا رژیم ایران در امور داخلی این کشور دخالت می کند، حرف اش را پس گرفت و ادعا کرد: عبارت منتشر شده از قول محمدجواد ظریف در خبرگزاری تسنیم دروغ است.
این در حالی که خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران روز گذشته درباره دیدار وزیر خارجه حکومت با ملا عبدالغنی برادر معاون سیاسی طالبان و هیئت همراهش در تهران، به نقل از ظریف نوشت: «ما از یک دولت فراگیر اسلامی با حضور همه قومیتها و مذاهب حمایت میکنیم و آن را ضرورتی برای افغانستان میدانیم.»
اما سخنگوی وزارت خارجه رژیم ایران این خبر را «مخدوش و حتی اشتباه و گمراهکننده» خواند و با انتشار پیامی، اعلام کرد: «اصطلاح «دولت فراگیر اسلامی» به هیچ وجه در سخنان دکتر ظریف نبوده و متاسفانه خبر این رسانه در این خصوص فاقد سندیت است.»
در حدود یک ماه پیش نیز ظریف در گفتوگویی یک ساعته با شبکه تلویزیونی “طلوع نیوز” افغانستان اعلام کرده بود که طالبان طبق قوانین جمهوری اسلامی یک گروه تروریستی شناخته میشود. اما در عین حال تاکید کرده بود که طالبان “بخشی از راه حل” مشکل افغانستان است.
دولت جدید آمریکا اعلام کرده است قرارداد صلحی را که دولت ترامپ در فوریه ۲۰۲۰ با طالبان امضا کرده بود، مورد بازبینی قرار خواهد داد. آنتونی بلینکن وزیر خارجه جدید آمریکا در یک گفتوگوی تلفنی با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان این موضوع را به او اطلاع داده است.
مذاکرات طالبان با نمایندگان دولت افغانستان در قطر نیز اکنون عملا قطع شده است. نمایندگان طالبان به جای ادامه مذاکرات به تهران و مسکو سفر کردهاند.
همزمان با حضور هیئت سیاسی طالبان در تهران، هیات دیگری از طالبان به سرپرستی شیرمحمد عباس استانکزی در مسکو حضور دارد.
اتحادیه اروپا، ناتو و نمایندهگیهای دیپلماتیک شماری از کشورها روز یکشنبه ۱۲ بهمن (۳۱ ژانویه) با صدور یک بیانیه از طالبان خواستند به “خشونتهای هدفمند” خود در افغانستان پایان دهند.