عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه رژیم ایران در واکنش به رد قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی حکومت ایران گفت: دیپلماسی فعال نظام کنار استحکام حقوقی برجامْ ، به دید وی آمریکا را برای چندمین بار شکست داد.
موسوی در ادامه افزود: امریکا با همه سفرها، فشارها و دورهگردیها، آ توانست فقط یک کشور کوچک را با خود همراه کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: دیشب دیپلماسی فعال ایران کنار استحکام حقوقی برجامْ آمریکا را برای چندمین بار در شورای امنیت شکست داد.
مجید تختروانچی نماینده حکومت ایران در سازمان ملل نیز در این باره گفت: رای امروز نهتنها پروژه آمریکا را در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به دید وی با شکست مواجه کرد بلکه نشان داد که همراهی جامعه بینالملل با سوءاستفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ که میخواهد در چارچوب آن از مکانیسم ماشه استفاده کند، چقدر مقبولیت دارد.
در ادامه این گزارش آمده است که به جز ایالات متحده، مقامهای ایران، بریتانیا و روسیه، از جمله کسانی هستند که به رد قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی تهران واکنش نشان دادهاند.
قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی حکومت ایران، روز گذشته(آدینه) با ۱۱ رأی ممتنع (بلژیک، استونی، فرانسه، آلمان، اندونزی، نیجر، سنتویسنت، آفریقای جنوبی، تونس، انگلیس و ایرلند شمالی و ویتنام)، ۲ رأی موافق آمریکا و جمهوری دومینیکن و ۲ رأی مخالف روسیه و چین به تصویب نرسید.
دفتر نمایندگی بریتانیا در سازمان ملل نیز در این باره بیانیهای منتشر کرده و تاکید کرده نگرانیها خود از رفتارهای «بیثباتکننده» ایران در منطقه خاورمیانه را بارها تکرار کردهاست.
بریتانیا میگوید این اقدامات حکومت اسلامی ایران خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در حمایت از توافق اتمیست.
بریتانیا، آلمان و فرانسه، متحدان اروپایی ایالات متحده به پیشنویس آن کشور در مورد تمدید تحریمهای تسلیحاتی رای ممتنع دادند.
دفتر نمایندگی بریتانیا در ارتباط با رای ممتنع خود میگوید «مشخص بود که قطعنامه موفق نمیشود حمایت شورای امنیت را بهدست آورد و نمیتواند نمایانگر مبنایی برای دستیابی به اجماع باشد. در نتیجه به بهبود امنیت و ثبات در منطقه یاری نمیرساند».
بریتانیا در ادامه بیانیه خود نوشته است : به توافق اتمی و اجرای آن پایبند است و همراه فرانسه و آلمان آماده روی آوردن به مکانیسم حل اختلاف، تا ایران به اجرای کامل برجام بازگردد.
لندن در پایان این بیانیه نوشته است : از بازگشت دوباره تحریم ها توسط آمریکا ، که برخلاف تلاشها برای حفظ برجام است، حمایت نمیکند.
دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز با انتشار بیانیهای گفته است : قطعنامه ۲۲۳۱ مدت تحریمها را پنج سال در نظر گرفته بود و این مهلت قرار نبود تمدید شود.
روسیه و چین به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای مخالف دادند.