به گزارش رادیو فرانسه ،ادارۀ مبارزه با تروریسم در وزارت خارجۀ آمریکا در گزارش سالانۀ خود در بارۀ تروریسم در جهان و اقدامات مقابله با آن در سال ٢٠١٩ میلادی، حکومت اسلامی ایران را در زمرۀ “پدرخواندگان تروریسم” خوانده و با ارائۀ فهرستی از “گروههای تروریستی” تحت حمایت این کشور، در کنار برخی “عملیات مرگبار” علیۀ منافع دیگر کشورها، به “حمایت از توطئههای تروریستی علیه مخالفان حکومت اسلامی در کشورهای اروپائی” اشاره کرده است.
این اداره در آخرین گزارش سالانۀ خود که روز ٢۴ ژوئن انتشار یافت، با برشمردن پیروزهای بدست آمده در این زمینه در سال گذشتۀ میلادی، به ویژه بر نابودی “زمامداری و خلافت دولت اسلامی” تاکید میکند و به چالشهائی که در جهت تقلیل تروریسم از نگاه آمریکا پیش رو بوده است، اشاره دارد.
نَتان سالِس، هماهنگ کنندۀ مبارزه با تروریسم در ایالات متحد آمریکا، در پیشگفتار این گزارش نوشته است که بر اساس قوانین آمریکا، وزارت امور خارجۀ این کشور باید هر سال در بارۀ فعالیتهای تروریستی در جهان بر پایۀ تعریف ارائه شده در قانون و نیز اقدامات صورت گرفته برای مقابله با آنها گزارش جامع و کاملی به کنگرۀ تسلیم نماید.
او در ادامه با اشاره به شکست داعش و مبارزات انجام گرفته با شاخههای گوناگون القاعده را ِاد آورده، بر اقدامات صورت گرفته در جهت مقابله با “تروریسم نژادی و قومی” و بویژه “تروریسم برتری باور سفیدپوستان” تاکید نموده، کمکها و همکاریهای بینالمللی آمریکا را در این زمینه بر شمرده و بویژه به یادآوری کارنامۀ جمهوری اسلامی ایران و اقدامات آمریکا در برابر آن پرداخته است.
نَتان سالِس نوشته است: “رژیم ایران و گروههای نیابتی آن “در سال گذشته” توطئهها و حملات تروریستی خود در سطح جهان را دنبال کردند”. هر چند حکومت ایران “در گذشته سالانه ٧٠٠ میلیون دلار به حمایت از گروههای تروریستی، ازجمله حزبالله و حماس، اختصاص داده، توانائی این کشور برای حمایت مالی “از این گروهها” در سال ٢٠١٩ به سبب مجازاتهای فلج کنندۀ آمریکا کاهش یافته است».
او در ادامه نوشته است: «رژیم ایران در سالهای اخیر از طریق سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات و امنیت مستقیماً در توطئههای تروریستی، از جمله در آمریکای شمالی و جنوبی، اروپا، خاورمیانه، آسیا و آفریقا دست داشته است».
در این گزارش آمده است که حکومت ایران، به شبکۀ القاعده اجازه داده است، علاوه بر سکونت اعضا خود در ایران، از تسهیلات در این کشور بهره برد و پول و جنگجو به مناطق جنگ زده در افغانستان و سوریه گسیل دارد.
این هماهنگ کنندۀ آمریکایی مبارزه با تروریسم در ادامه گفته است: آمریکا در سال گذشته «کوششهای دیپلماتیک خود را در سطح عالی در بارۀ حزبالله، گروه تروریستی مستقر در لبنان که مورد حمایت ایران قرار دارد، دنبال کرد و بطور مداوم تلاشهای خود برای اخلال در شبکۀ مالی حزبالله با شناسائی شمار فراوانی واحدهای مالی، رابطین و پول شویان وابسته به گروه تشدید کرد».
نَتان سالِس در ادامه یادآوری کرده است که «ایالات متحد آمریکا و آرژانتین مشترکاً در ژوئیه سال گذشته دومین کنفرانس مبارزه با تروریسم در نیم کرۀ غربی را به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد حملۀ حزبالله علیۀ مرکز فرهنگی یهودیان بوینس آیرس سازمان دادند».
که این اقدام منجر به “نتایج ملموس”گردید، زیرا همان سال «آرژانتین، کوسووُ، پاراگوئه و بریتانیا در پی آمریکا، حزبالله “لبنان” را در تمامیت آن به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کرده و تفکیک نادرست میان شاخۀ نظامی و چنانکه گفته میشود شاخۀ سیاسی را کنار گذاشتند».
در ادامه گزارش ادارۀ مبارزه با تروریسم در وزارت ا خارجۀ آمریکا با اشاره به کمک های نظامی و مالی حکومت ایران در یمن تاکید میکند که «سپاه قدس، وابسته به سپاه پاسداران ایران، و حزبالله با ارسال اسلحه و آموزش نظامی حوثیها، از بحران و جنگ در یمن برای بی ثبات کردن منطقه بهره میبرند».
در این گزارش به «فعالیتهای شرارت بار» ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی در سپتامبر سال گذشته و نیز به دخالتهای فعال سپاه قدس در نبردهای جاری در عراق و بویژه حمایت از بشار اسد در سوریه اشاره دارد.
نتان سالس، هنگام ارائۀ این گزارش، بر مناسبات ایران با القاعده تاکید کرد و گفت «هنگامی که اثرات انگشت ایران بر روی این شمار گروه تروریستی در جهان دیده میشود، آگاهی بر مناسبات این کشور با القاعده دیگر حیرتی برنمیانگیزد».