وزارت مهاجرین افغانستان به قصد رژیم ایران برای اخراج مهاجران افعان اعتراض کرد

جاوید لودین، معاون سیاسی پیشین وزارت امور خارجه افغانستان هم در باره ی اخراج افغان ها از ایران گفت :«از مهاجران افغان در ایران نباید هم چون ابزار استفاده شود

وزارت مهاجرین افغانستان درباره حرف‌های معاون وزارت خارجه حکومت اسلامی واکنش نشان داد و گفت :وزارت امور خارجه ایران “مانند همیشه” با مهاجران “مسئولانه” برخورد کند موضوع مهاجران افغانی  و تحریم‌های آمریکا، علیه ایران دو بحث جداگانه هستند.

مقامات افغانی در اعتراض به سخنان معاون امورخارجه رژیم مبنی بر اخراج مهاجران افغانی  تصریح کردند: مهاجرت موضوع حقوق بشری‌ است و نباید به آن سیاسی نگاه کرد.

به نقل از منابع خبری ،سخنان عراقچی در خصوص اخراج افغان از ایران موجب واکنش محمود صیقل، نماینده پیشین افغانستان در سازمان ملل متحد شد و گفت: ایران نباید روابطش با افغانستان را قربانی روابط جهانی و بین‌المللی خود کند.

جاوید لودین، معاون سیاسی پیشین وزارت امور خارجه افغانستان هم در باره ی اخراج افغان ها از ایران گفت :«از مهاجران افغان در ایران نباید هم چون ابزار استفاده شود . هرچند وقت یکبار که  روابط سیاسی هم در ایران و هم در پاکستان مطرح می‌شود، مهاجران افغان در آن کشور قربانی می‌شوند.

پیشتر عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ی اسلامی در ارتباط با تشدیدموج تحریم های جدید آمریکا بر عیه رژیم اسلام ی ایران گفته بود : اگر آمریکا به تشدید تحریم‌ها عیله رژیم  ایران ادامه دهد، مهاجران افغان باید ایران را ترک کنند. او آمریکا را مسئول پیامدهای این وضعیت خواند

عراقچی در سخنان جنجال بر انگیز شب گذشته (پنجشنبه )در گفت و گوی با رسانه ی  حکومت اسلامی ایران تصریح کرد :هم اکنون بیش از سه میلیون افغانستانی در ایران هستند که دو میلیون فرصت شغلی را اشغال کرده اند و سالانه سه تا پنج میلیارد یورو از ایران خارج می‌کنند. که خود بار ارزی و مشکلات اقتصادی زیادی را برای کشور به همراه دارد.

معاون وزارت خارجه رژیم اسلامی ایران  افزود: بیش از  ۴۶۸ هزار دانش آموز افغان و  به شکل رایگان در مدارس ایران تحصیل می‌کنند؛و هرکدام از آنان سالانه ۶۰۰ یوروبرای کشور هزینه دارند.
وی خاطر نشان کرد : ۲۳ هزار دانشجوی افغان در دانشگاه‌های ایران مشغول به تحصیل هستند؛ در حالی که سالانه ۱۵ هزار یورو برای هر کدام از آنان هزینه می‌شود.

عراقچی با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی کشور ایران گفت : آوارگان افغانی در مجموع هشت میلیارد دلار برای کشورمان هزینه دارند«اگر تحریم‌ها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، رژیم  اسلامی ایران مجبور خواهد برای حفظ وضعیت بحرانی خود اقدام به اخراج افغانی کند

بنا به گفته ی آگاهان خبری تصمیم و اعلام اخراج افغانی ها ازسوی معاون امورخارجه ی رژیم به دلیل مشکلات بسیار اقتصادی از جمله گرانی ،فقر ،بیکاری است که ایران را با توجه به شرایط جدید تحریم ها از سوی آمریکا به سوی شرایط دشواری می کشاند و حکومت قادر به تامین نیازهای مردم خود نمی باشد.

2 دیدگاه‌

  1. حدود ۳میلیون مهاجر از کشور افغانستان در ایران زندگی میکنند.مسئله اول آیا در این ۴۰سال دولتهایی که در افغانستان بر سرکار بودند بابت جرم و جنایت بعضی از این مهاجرین که مرتکب میشوند، از مردم و دولت ایران عذرخواهی کردند؟؟؟؟دوم؛برای تامین آب شرب این ۳میلیون مهاجر یک رودخانه ۴فصل با دبی بالا نیاز هست،دولت افغانستان حقابه ایران از هیرمند را بر روی دریاچه هامون بسته،برادر من اگر به مردم ایران رحم نمیکنی به هموطنان خود در ایران رحم کن،سوم؛ما رفتار بعضی از کشورهای اروپایی با مهاجرین ایرانی،افغانی،عراقی،سوری و…را در این چند سال گذشته دیدیم.رفتار مردم ایران با مهاجرین بسیار بهتر بود تا بعضی از انها.چهارم؛وقتی برای من ایرانی شغل نیست دیگر چه انتظاری برای بقیه دارید اگر اقای عراقچی این سخن را هم نمیگفت با گذشت زمان این امر خودبخود انجام میشد.پنجم؛ای کاش دولت ایران در این ۴۰سال همانند اروپا به هر شهروند افغانستان که دارای تحصیلات عالیه،هنر،فن کار،پول و…بود پناهندگی میداد و بعد از گذشت مدتی شناسنامه ایرانی میداد،مطمئنا الان چند میلیون از مردم افغانستان الان شناسنامه ایرانی داشتند.خب حتما این هم توطئه انگلیس بود که به هیچ مهاجر افغان شناسنامه ایرانی ندهند.جدا از خدماتی متقابل مردم ایران و ۳میلیون مهاجر افغان به یکدیگر فقط جرم و جنایاتی که بعضی از این مهاجرین مرتکب میشوند و بعضا شرایط سخت اقتصادی مردم ایران و روش دولت افغانستان در مسئله توافق حقابه،بتصور من مشکل دیگری وجود ندارد.البته شاید مسائلی وجود دارد که دولتمردان در جریان آن هستند که ما اطلاعی نداریم.

  2. دولت بنده نواز جمهوری اسلامی ایران بدانید ومیدانید ولیکن خودتان را کوچه علی چپ ونفهمی زده اید که اگر این افغانی های عزیزمان نبودند ایران نه اگو فاضلاب ونه گازکشی سراسری وسازندگی پل و خانه سازی میشد. کارگر ایرانی تمایلی به کار یدی سخت با حقوق پایین نداشته وندارد. اگرکارگری افغانی حاضربود که با ده هزارتومان برای هشت ساعت کار گارگری ساختمانی ویا سازندگی کند درهمان موقع کارگر ایرانی طلب بیست یا سی هزارتومان میکرد ونصف وقتش را هم به بازیگوشی تلف میکرد. درود بربرادران قوی و شجاع وباغیرت افغانی که ایران را آبادکردید. عباس عراقچی ودارودسته بی ایمانشان کاری برضدشما نمیتوانند انجام بدهند زیرا مقابل افکار کل ملت روشنفکر ایران و جهان قرارخواهند گرفت.

Comments are closed.