وزیران خارجه اسرائیل و ایالات متحده درباره ایران و فلسطینیان تلفنی گفتگو کردند

وزیر خارجه ایالات متحده در یک گفتگوی تلفنی با همتای اسرائیلی خود به وی اطمینان داد که دولت پرزیدنت بایدن در تعامل با رژیم ایران، به اقداماتی دست نخواهد زد که امنیت اسرائیل را به خطر اندازد.

این گفت و شنود، به پیشنهاد گبی اشکنازی وزیر خارجه اسرائیل انجام شد و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت: «ایالات متحده همچنان مصمم است در نهادهای بین المللی از اقدامات یکجانبه برخی حکومت ها علیه اسرائیل جلوگیری کند».

دولت پرزیدنت ترامپ برخی از این نهادها را به خاطر رفتارهای ضد اسرائیلی ترک گفته بود که از جمله سازمان یونسکو، نهاد فرهنگی و تربیتی وابسته به سازمان ملل و دیوان کیفری بین المللی در لاهه می باشد. دولت پرزیدنت بایدن اعلام کرده که قصد دارد به همه این نهادها باز گردد.

در بیانیه رسمی وزارت خارجه ایالات متحده درباره متن این گفتگو آمده است که بلینکن خطاب به اشکنازی گفت که دولت پرزیدنت بایدن از برپایی کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل جانبداری می کند. دولت پرزیدنت ترامپ گفته بود که حل این مسئله، بستگی به توافق اسرائیل و فلسطینی ها دارد. دولت راستگرای اسرائیل، به ریاست بنیامین نتانیاهو برپایی کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل را امری خطرناک می داند و بیم دارد که به کانون ترور توسط حکومت ایران علیه اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه مبدل شود.

وزیر خارجه آمریکا در این گفتگوی تلفنی تاکید کرد که از دیدگاه دولت پرزیدنت بایدن، سیاست “دو کشور برای دو ملت” می تواند بهترین راهکار برای مشکل فلسطینی ها باشد و می تواند ماهیت دموکرات کشور اسرائیل را همچنان حفظ کند و راهگشای دوستی با فلسطینیان و تقویت امنیت این کشور باشد.

علی خامنه ای چند سال پیش در اوج حملات موشکی ترور فلسطینی علیه شهروندان اسرائیل، به کمک تسلیحاتی که از رژیم ایران به داخل غزه قاچاق شده بود، علنا گفته بود که باید همین شیوه در کرانه باختری رود اردن نیز تقلید شود تا اسرائیل از هر سو هدف حملات موشکی قرار گیرد.

در راستای همین هدف است که رژیم ایران در سه سال اخیر می کوشد در سوریه نیز حضور نظامی دائمی داشته باشد.

وزیران خارجه اسرائیل و ایالات متحده، پیشتر دو بار دیگر با هم تلفنی به تبادل نظر پرداخته بودند.