وزیر اطلاعات از ساخت صدها خانه برای نیروهای اطلاعاتی حکومت در شهرهای ناامن خبر داد 

محمود علوی وزیر اطلاعات حکومت در گفتگو با تلویزیون رژیم گفت:  برای کارکنان وزارت اطلاعات در شهرهای ناامن صدها خانه ساخته شده است تا نگران امنیت خانواده‌هایشان نباشند. وی همچنین درباره فعالیت این وزارتخانه در تهیه فیلم و سریال برای “تحقق اهداف جاسوسی” خبرداد.

وی در ادامه مدعی شد: وزارت اطلاعات “از محبوب‌ترین دستگاه‌های کشور در بین مردم است”.

در اخرین ناآرامی‌های عمومی گسترده در ایران در آبان ۱۳۹۸، بنا بر گزارش‌ها بیش از صد شهر کشور صحنه تظاهرات گسترده و برخوردها و سرکوب‌های خشن ماموران دولتی بودند. در جریان این ناآرامی‌ها بنا بر داده‌های مختلف بین ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر از معترضان کشته شدند. علاوه بر مسئله بروز ناآرامی‌های عمومی که به دلیل نارضایتی‌های گسترده به معضلی برای حکومت بدل شده‌‌ است، در مناطق مرزی و قومی کشور نیز پیوسته خطر ناآرامی وجود داشته است. این‌که اقدامات تامینی مورد اشاره وزیر اطلاعات به کدام یک این موارد برمی‌گردد نامشخص ماند.

علوی  گفت: «دانشکده کوچک وزارت اطلاعات را با ۲۰۰ دانشجو تحویل گرفتیم و اکنون آن را به دانشگاهی با چند هزار دانشجو تبدیل کرده‌ایم. ساخت دانشگاه وزارت اطلاعات با ۲۰۰ هزار مترمربع از سال ۹۵ آغاز شد و امسال به بهره‌برداری می‌رسد.»

وی افزود: «وزارت اطلاعات را وارد کار ساخت فیلم و سریال کردیم تا افزون بر آموزش عمومی و صیانت در برابر جاسوسی، اهداف اطلاعاتی را محقق کنیم. فیلم‌های روباه، ماجرای نیمروز، سیانور، امکان مینا، روز صفر، شبی که ماه کامل شد و سریال‌های پازل، تعبیر وارونه یک رویا، سارق روح و خانه امن، محصول این رویکرد بود.»

فیلم‌های مورد اشاره علوی در عین حالی که باید قدر قدرتی حکومت را در ذهن بیننده بنشانند و “اهداف اطلاعاتی را محقق کنند” بازیگرانی دارند که اغلب رئوف و مهربان و از خودگذشته هستند و  جز حراست از ایران و امنیت مردم کشور هیچ آرزو و انگیزه‌ای ندارند؛ تصویری که به گفته منتقدان با رویکرد و سیاست نیروهای  این نهادها در ۴۲ سال پس از انقلاب همخوانی ندارد. مباحث و افشاگری‌های متعددی که در مورد اعدام‌های ۱۳۶۷ یا نحوه اعتراف‌گیری اجباری در زندان‌های جمهوری اسلامی منتشر شده، تصویری متفاوت از فیلم‌ها و سریال‌های ساخت نهادهای امنیتی به دست می‌دهند.

بنا بر برخی گزارش‌ها، عنصر اصلی و مستشاری وزارت اطلاعات در تولید فیلم‌های یادشده مرتضی قبه، معروف به مرتضی اصفهانی، از اعضای قدیمی این وزارتخانه است که مدتی رئیس دفتر سعید امامی، چهره  اصلی قتل‌های زنجیره‌ای بوده است. نام خود قبه هم در پرونده قتلهای زنجیره‌ای به میان آمد و مدتی هم در بازداشت بود.

سایت تابناک وابسته به محسن رضایی نیز درباره قبه (اصفهانی) نوشته است: «سابقه حضور مرتضی اصفهانی در سینما به مراتب دیرپاتر از سال‌های اخیر است و باید به همان دوره سعید امامی بازگردد.»