وزیر اطلاعات اسرائیل، الی کوهن، ارزیابی کرد که در روزهای آینده یک کشور مسلمان دیگر نیز در راه عادی سازی روابط با اسرائیل گام برخواهد داشت و خبر آن تا چند روز دیگر انتشار خواهد یافت.
این ارزیابی ساعاتی پس از آن اعلام شد که پادشاه مراکش رسما اعلام داشت که تصمیم گرفته اسرائیل را به رسمیت نشناسد و با این کشور سفیر مبادله کند.
وزیر اطلاعات اسرائیل فاش نساخت که منظور از شناسایی بعدی، کدام کشور است. ولی برخی آشنایان امور ارزیابی می کنند که منظور کشور عربستان می باشد. اگر این ارزیابی به وقوع بپیوندد، یک زلزله سیاسی در منطقه رخ خواهد داد.
عربستان بیش از هر کشور دیگری در حوزه خلیج فارس در معرض تهدید های رژیم ایران قرار دارد و به همکاری امنیتی و اطلاعاتی با اسرائیل نیازمند است، به ویژه آن که با آمدن دولت جو بایدن در واشنگتن، ممکن است همکاری متقابل تضعیف شود.
جو بایدن در سال های اخیر چندین بار عملکرد عربستان سعودی، به ویژه در زمینه حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داده و در سال های اخیر نیز عواملی از حزب دموکرات با فروش اسلحه به عربستان مخالفت ورزیده اند، ولی رد شده است.
آقای منشه امیر در مصاحبه این هفته با بی بی سی توضیح داد که عربستان دارای یک انبار بزرگ از جنگ افزارهای پیشرفته می باشد که با کمک فعال اطلاعاتی و عملیاتی اسرائیل می تواند تعرضات احتمالی رژیم ایران را خنثی کند.
با این همه، تلاش پیشین وزیر خارجه ایالات متحده، مایک پمپئو برای نهایی کردن صلح عربستان با اسرائیل به نتیجه نرسید و نتانیاهو که مخفیانه به عربستان رفته بود، با دست خالی به کشور بازگشت.
وزیر اطلاعات اسرائیل گفت: اکنون که روند عادی سازی روابط کشورهای مسلمان با اسرائیل به خوبی پیش میرود، دولت اورشلیم تلاش خود را به سوی کشورهای آفریقایی متمرکز می سازد تا آن ها را به همکاری با اسرائیل بازگرداند.
این کشورها در گذشته مناسبات دوستانه ای با اسرائیل داشته اند و ده ها هزار نفر از جوانان ممالک آفریقایی دوره های کارآموزی در رشته های پزشکی، بهداشت، کشاورزی و آبیاری را در اسرائیل گذراندند و آن را در کشور خویش به اجرا درآوردند.
امروز (آدینه) همچنین گفته شد که آینده خوبی در روابط اسرائیل و مراکش در زمینه بازرگانی پیش بینی می شود. زیرا همکاری های علنی می تواند سرمایه گذاری های گسترده ای را به دنبال آورد. مراکش مهمترین کشور تولید کننده اتومبیل در قاره آفریقا محسوب می شود.