پس از گذشت بیش از دو ماه از به هلاکت رسیدن سپاهی محسن فخری زاده و برای نخستین بار وزیر اطلاعات `رژیم میگوید فردی که اولین تدارکات را برای «ترور» محسن فخریزاده، انجام داد «عضو نیروهای مسلح بود».
محمود علوی دوشنبه شب طی یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: وزارت اطلاعات «پنج روز» پیش از کشته شدن محسن فخریزاده خبر داده بود که «دشمن قصد انجام عملیات در آن نقطه را دارد».
وزیر اطلاعات رژیم در ادامه زبان به انتقاد از کسانی گشود که به گفته وی وزارت اطلاعات را مقصر می دانستند و در این باره گفت: «دو ساعت» پس از کشته شدن فخریزاده «شروع کردن علیه وزارت اطلاعات شعار دادن، بدون اینکه بدانند وزارت در این قضیه چه نقشی ایفاء کرده است».
او افزود که «دو روز» بعد این حملات متوقف شد «چون فهمیده بودند که وزارت اطلاعات دو ماه قبل گفته بود که دشمن در این نقاط کار جمعآوری انجام میدهد. و پنج روز قبلش گفته بود که دشمن برنامه ترور فخریزاده را در این نقطه دارد، فقط زمان معلوم نبود».
با گذشت بیش از دو ماه از کشته شدن فخری زاده هنوز مقام های رژیم توضیح ندادند که چه کسانی و چگونه فخری زاده را به هلاکت رساندند.
وزیر اطلاعات رژیم نیز در توضیحات خود جزییات بیشتری از چگونگی طرح کشتن فخری زاده بیان نکرد.
همچنین وی توضیح نداد که فردی که عضو نیروهای مسلح رژیم بوده اکنون بازداشت شده یا موفق به فرار شده است.
وی همچنین توضیح نداد که اگر وزارت اطلاعات از ماه ها پیش آگاهی داشته که قرار است این شخص ترور شود و حتی به گفته او از محل های احتمالی اجرای این طرح آگاهی داشته اند و با توجه به اهمیت فخری زاده برای رژیم چرا تمهیدات لازم برای جلوگیری از کشته شدن وی را در نظر نگرفته بودند.
وزیر اطلاعات رژیم در ادامه اظهار داشت: «فخریزاده جزو نیروهای مسلح بود و آن فردی هم که اولین تدارکات را برای ترور انجام داد جزو نیروهای مسلح بود. ما چون نمیتوانستیم در حوزه نیروهای مسلح کار اطلاعاتی انجام دهیم از مسئولین مربوطه نفر خواستیم بیایند بنشینند و روی قضیه کار کنیم ولی قبل از اینکه نمایندهای معرفی شود این اتفاق [ترور] افتاد».
محسن فخریزاده مهابادی، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع رژیم، روز هفتم آذر در آبسرد دماوند هدف سوءقصد قرار گرفت و به هلاکت رسید.
فخریزاده که یک عضو سپاه پاسداران بود و نامش در لیست تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قرار داشت، به عنوان «مهرهای کلیدی» و «مدیر ارشد» برنامه هستهای ایران نام برده میشد که از سال ۱۳۸۰ نقش مهمی در این زمینه بر عهده داشت.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در جریان رونمایی از اسناد اتمی که طی عملیات سری از خاک ایران خارج شده بود با نام بردن از محسن فخری زاده او را فرد کلیدی در برنامه اتمی و موشکی ایران دانسته و خطاب به مخاطبان گفت:این نام را به خاطر بسپارید.
مقامهای رژیم در روزهای نخست اعلام کردند که کشته شدن محسن فخریزاده با سلاح خودکار و با کنترل از راه دور انجام شد و هیچ شخصی در صحنه حضور نداشت ولی در روزهای بعد از «شناسایی» و حتی «بازداشت عوامل ترور» خبر دادند.
حسین امیرعبداللهیان، مدیرکل امور بینالملل مجلس رژیم، روز ۱۸ آذر امسال مدعی شد که برخی از عوامل ترور «شناسایی و بازداشت» شدهاند.
با این حال هنوز هیچ گزارشی در این زمینه منتشر نشده است.
مقامهای رژیم همچنین انگشت اتهام را به سوی اسرائیل و سازمان مجاهدین خلق نشانه رفته و گفتهاند انتقام کشته شدن فخریزاده را خواهند گرفت.
محمود علوی در بخشی از این گفتوگو همچنین به پرونده هستهای رژیم و تحریمهای ایالات متحده اشاره کرده و به طور تلویحی هشدار داد که در صورت ادامه فشارها ممکن است به سمت ساخت سلاح هستهای برود.
وزیر اطلاعات رژیم اظهار داشت: «مقام معظم رهبری فتوا داده که سلاح هستهای حرام است اما اگر گربه را در گوشهای گیر بیندازند، ممکن است رفتارش با وقتی که گربه آزاد است فرق کند.»
وی افزود: «اگر ایران را به آن سمت هل بدهند دیگر تقصیر ایران نیست.»
وزیر اطلاعات در حالی فتوای خامنه ای را در زمینه حرام دانستن سلاح اتمی زیر سوال میبرد که پیش از این مقام های رژیم همچون جواد ظریف به این فتوا به عنوان حکم قطعی و شرعی تکیه می کردند و در مجامع جهانی آن را ضامن صلح آمیز بودن برنامه اتمی مشکوک خود می دانستند.