سعید نمکی، وزیر بهداشت حکومت در نامهای به وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با بیماری کرونا با استناد به افزایش ابتلا به ویروس جهشیافته کرونا در ترکیه، خواستار توقف یکهفتهای سفر به این کشور شده است.این در حالی است این وزارت خانه برای جلوگیری از همه گیری کرونا در ایام نوروز و در داخل ایران هیچ اقدامی انجام نداده است.
وی در حالی این سخنان را بیان می کند که فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرده است : ترکیه در بین کشورهایی که هنوز واکسن بومی خود را تولید نکرده، بیشترین میزان واکسیناسیون را انجام داده است؛ تا کنون ۱۶ میلیون و ۶۶۸ هزار و ۸۴۴ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شدهاست.
وی در ادامه تاکید کرد: ترکیه در بین کشورهایی که بیشترین میزان واکسیناسیون را انجام دادهاند در جایگاه ششم قرار دارد. بیشترین میزان واکسیناسیون در اسرائیل ، ایالات متحده آمریکا، چین، هند، انگلیس و برزیل انجام گرفتهاست.
نمکی در ادامه تاکید کرده است: «با توجه به شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ در کشور ترکیه با ویروس موتاسیونیافته، ضروری است، حداکثر تا ۴۸ ساعت آینده به مدت یک هفته ایاب و ذهاب از طریق مرزهای هوایی و زمینی با کشور مذکور متوقف شود.»
وی گفته است: « برای هموطنانی که از مرزهای زمینی و هوایی وارد کشور میشوند، ایجاد قرنطینه برای موارد مشکوک یا مثبت ضروری خواهد بود.»
این در حالی است که تعدادی از فعالان صنفی حوزه سلامت و واردکنندگان خصوصی دارو و محسن مصلحی، دبیر شورای عالی نظام پزشکی ایران ، گفته است : «ما هم دیر عمل کردهایم و هم با سرعت کمی جلو میرویم».
بر اساس آمار سازمان نظام پزشکی، واکسیناسیون کرونا در ایران “بسیار ناچیز” بوده و تاکنون بسیار کمتر از یک درصد جمعیت را پوشش داده است.
به تازگی،بلومبرگ نیزدر گزارشی نوشت با سرعت کنونی، واکسیناسیون ۷۵ درصدی جمعیت ایران ده سال طول خواهد کشید وزارت بهداشت روز گذشته (شنبه) از شناسایی ۱۱هزار و ۴۲۰ ابتلای جدید به کرونا و ۱۲۳ مورد مرگ جدید بر اثر بیماری کووید ۱۹ در همین مدت خبر داد.