وزیر بهداشت حکومت ادعا می کند:ایران در ماه‌های آینده قطب مهم واکسن‌سازی در جهان خواهد شد

سعید نمکی وزیر بهداشت حکومت ایران در مراسم رونمایی از کارآزمایی بالینی واکسن موسسه سرم و واکسن‌سازی رازی گفت: در ماه‌های آینده و با تکیه بر دانش بومی، ایران یکی از قطب‌های مهم جهان در واکسن‌سازی خواهیم شد زیرا این راه گشوده شده است در آینده بسیار نزدیک بهترین واکسن‌های دنیا را خواهیم داشت.

وی در ادامه مدعی شد که  همان‌طور که “آینده کرونا روشن نیست آینده واکسن کرونا نیز روشن نیست و متخصصان نمی‌توانند بگویند واکسن کرونا چند درصد آینده را بیمه خواهد کرد و نخواهد گذاشت جهان در این ورطه بماند اما تنها راه چاره‌ای است که جهان باید به آن فکر کند.”

نمکی گفته است : در آینده بسیار نزدیک بهترین واکسن‌های دنیا را خواهیم داشت، روزی کووید۱۹ تمام می‌شود اما وقتی ما به یک زیرساخت قابل استناد رسیدیم، واکسنی که در رازی ساخته می‌شود اولین فرم واکسنی است که به این گونه در جهان ساخته می‌شود که مجموعه‌‌‌ای از فرم استنشاقی به عنوان دوز یادآور و فرم ریکامبیننت و پروتئین نوترکیب است و این قابلیت را دارد که در صورت جهش “پپتید” را بازطراحی کنیم‌ و بسیار کم‌عارضه است. فرم استنشاقی باعث می شود فرد قابلیت انتقال ویروس کرونا را از دست بدهد.”

وی افزود: ” این فراورده در آینده نزدیک پس از گذراندن فازهای کار آزمایش بالینی به عنوان گنجینه‌ای نفیس در داخل و خارج استفاده خواهد شد.”

در ادامه این خبر امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی،  نایب‌ رئیس مجلس و عضو ستاد مقابله با کرونا نیزخبرداد:   تست کرونای ٢۵ درصد مسافرانی که از خارج به ایران می‌آیند مثبت است، اما ۹۰ درصد آنها قرنطینه را رعایت نمی‌کنند.

پیشتر نیز نمکی،   ابتلای پنج نفر به ویروس جهش‌یافته را در کشور تایید کرد و چند روز بعد سخنگوی این وزارتخانه اعلام کرد که همه این بیماران در تهران هستند.

تاکنون منابع غیررسمی از شناسایی تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به ویروس‌ جهش‌یافته در سایر شهرهای ایران خبر داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دوم بهمن ماه از «شناسایی دو مورد مشکوک به ویروس کرونای انگلیسی در هرمزگان» در فضای مجازی خبر داد.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز پیشتر گفته بود که مسافرانی که از اروپا وارد کشور میشوند علاوه بر تست کرونا باید ۱۴ روز در خانه قرنطینه باشند.

آقای رئیسی اما درباره نحوه نظارت بر قرنطینه شهروندان ایرانی توضیحی نداده بود.

بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، کسانی که به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا می‌شوند به طور متوسط آن را به ۱.۵ نفر انتقال می‌دهند، حال آن که این میزان در مورد ویروس قبلی کرونا ۱.۱ نفر بود.