سعید نمکی، وزیر بهداشت حکومت مدعی شد : با استفاده از تجربه جنگ هشت ساله ایران با عراق در مدتی کمتر از ۶۰ روز از یک وارد کننده ماسک و تجهیزات، به یک تولیدکننده و سپس به یک صادرکننده بدل شدیم. وی در ادامه گفته است که در آینده نزدیک نیز حکومت ایران یکی از محورهای اصلی تولید واکسن کرونا نه تنها برای مردم خودمان بلکه در سطح دنیا میشود
وی در حالی این سخنان را بیان می کند که دولت تنها کمتر از یک درصد از جمعیت ایران را واکسیناسیون کرده و مقامات این کشور هر روز یک وعده را برای تزریق واکسن کرونا به مردم می دهند .
هفته گذشته نیز وزارت بهداشت ایران با اشاره به “خلف وعده” جهانی در تهیه واکسن کرونا از جمله توسط کشورهای روسیه و هند، شکست در اجرای برنامه ملی واکسیناسیون تا پایان سال ۱۳۹۹ را رسما تایید کرد.
کیانوش جهانپور، رییس روابط عمومی این وزارتخانه، نیز اعلام کرد: «برنامهریزی واکسیناسیون حداقل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مشمول فاز یک تا پایان سال شمسی گذشته که با لحاظ بسیاری از محدودیتها پیشبینی شده بود، عملا محقق نشد».
وی گفته بود که خرید بیش از ۲۱ میلیون دوز واکسن کرونا از طریق مستقیم و سبد کوواکس سازمان جهانی بهداشت قطعی شده بود، اما حتی وعده تحویل دو میلیون و ۸۰۰ هزار دوز هم از سوی تامینکنندگان مختلف محقق نشد.
این در حالی است که برنامه واکسیناسیون در ایران با سرعت بسیار پایین پیش میرود.
روزنامه همشهری نیز پیش از پایان سال ۱۳۹۹ به نقل از رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا ۱۹ نوشت تنها ۶۰ هزار دوز واکسن تزریق شده است و با درنظر گرفتن دو دوز برای هر نفر، ۳۰ هزار نفر تاکنون ایمن شدهاند.
همزمان خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران نیز خبرداد که پنجمین محموله واکسن کرونا شامل ۱۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیکوی ساخت کشور روسیه وارد ایران شد. مجموع واکسنهای کرونای وارد شده از کشور روسیه با احتساب این محموله، به ۵۲۰ هزار دوز میرسد.
این در حالی که مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، نیز روز گذشته (پنجشنبه) اعلام کرد : واکسنهای روسی وارد شده عوارض شدیدی در ایرانیان ایجاد کرده است
این نخستین بار است که مقامهای حکومت ایران ایجاد عوارض واکسن روسی در کشور را به صورت عمومی تایید میکنند.
واکسن “اسپوتنیک وی” از جمله واکسنهایی است که حکومت ایران از خارج کشور وارد میکند و روند تزریق آن را با سرعت پایین ادامه میدهد.