وزیر خارجه اسرائیل، گبی اشکنازی، در گفتگو با همتای بریتانیایی خود، ار مخالفت کشورهای اروپای غربی با ادامه تحریم تسلیحاتی علیه حکومت ایران به سختی انتقاد کرد و گفت که آن کشورها با این سیاست خود، عملا تروریسم و خوی تجاوزگری رژیم کنونی ایران را تقویت می کنند.
طرح ایالات متحده برای ادامه تحریم های تسلیحاتی علیه رژیم ایران، با رای ممتنع کشورهای اروپای غربی و رای مخالفت چین و روسیه روبرو شد و حذف گردید. این امر موجب ناخرسندی و انتقاد ایالات متحده از کشورهای غرب اروپا گردید.
اکنون وزیر خارجه اسرائیل نیز در گفتگو با همتای بریتانیایی خود می گوید که آنان با این رفتار دچار یک اشتباه بزرگ شده و به خاطر منافع بازرگانی کوتاه مدت خود، موجب تشویق درگیری های نظامی و عملیات خشونت آمیز رژیم ایران در منطقه هستند.
گبی اشکنازی در مقام وزیر خارجه و بنی گانتس وزیر دفاع و جایگزین نخست وزیر اسرائیل در دیدار با وزیر خارجه ایالات متحده نیز که پریروز در اورشلیم انجام شد، همین انتقاد را عنوان کرده بودند.
در اسرائیل گمان بر آن است که دولت های فرانسه، بریتانیا و آلمان، به جای حمایت از امنیت و تلاش های بین المللی اسرائیل، دوباره به پشتیبانی از گروه های فلسطینی روی آورده و سیاست هایی اتخاذ می کنند که پیامد نهایی آن ممکن است ادامه سرکشی فلسطینیان برای صلح با اسرائیل و تشویق کننده عملیات تروریستی علیه این کشور باشد.
دیدار بین وزیر خارجه اسرائیل با دومینیک راب همتای بریتانیایی او، روز گذشته (سه شنبه) برگزار شد و گبی اشکنازی در همایش رسانه ای با دومینیک راب گفت که مبارزه اروپا با ترور، باید در عمل باشد و آن ها نمی توانند به حرف بسنده کنند و در همان حال، علیه ادامه تحریم تسلیحاتی علیه رژیم ایران رای بدهند.
گبی اشکنازی گفت: همه کشورهای جهان که خواهان مبارزه با تنش نظامی و تهدیدهای جنگی هستند، بایند جلوی ادامه تسلیحات از جانب حکومت ایران را بگیرند و با طرح ارائه شده از جانب ایالات متحده همکاری کنند.
دولت واشنگتن اعلام داشته که علیرغم رد طرح ادامه تحریم های تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت، به تلاش در این زمینه ادامه می دهد و تردیدی ندارد که در اجرای آن موفق خواهد شد.
وزیر خارجه بریتانیا، پیش از آن که به اسرائیل بیاید، اعلام داشته بود که دولت لندن با برنامه اسرائیلی برای الحاق بخشی از کرانه باختری به خاک خود، قاطعانه مخالف است.
تحلیلگران اسرائیلی می گویند که کشورهای اروپای غربی یک بار دیگر با نادیده گرفتن واقعیات و بی اعتنایی به نیازهای امنیتی اسرائیل، نه تنها برای ادامه مناسبات دوستانه با رژیم ایران تلاش می کنند، بلکه حمایت خود از فلسطینی ها را گسترش داده و در این زمینه، سیاست ضد اسرائیلی در پیش گرفته اند.