وزیر خارجه بحرین : بایدن پیش از مذاکره  با رژیم ایران باید با بحرین مشورت کند

دولت بحرین نیز از دولت آینده جو بایدن خواستار گردید ه اگر قصد مذاکره با رژیم ایران را دارد، گفتگوها بای با مشورت و آگاهی دولت منامه صورت گیرد.

در پی ابراز عقیده  جو بایدن مبنی بر مذاکره با ایران، عبداللطیف الزیانی ، وزیر خارجه بحرین در گفتگو با پایگاه خبری عبری زبان “والا ” گفت:  بایدن باید تغییرات جدید در منطقه خاورمیانه را با توجه به نگرانی کشورهای خلیج فارس از بازگشت به توافق هسته‌ای بین ایران و کشورهای ۱+۵ که در سال ۲۰۱۵ حاصل شد، را درک کند و  پیش از اتخاذ هر تصمیمی در این باره،   با بحرین مشورت کند.

وزیر خارجه بحرین  افزود:   کشورش و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواهان ثبات امنیت و صلح در منطقه هستند.

بحرین از زمان استقلالش در سال ۱۹۷۱، روابط دوستانه‌ای بین خودش با اغلب همسایگانش و با جامعه بین‌المللی حفظ کرده‌است. عموماً سعی در مشورت تنگاتنگی با کشورهای همسایه دارد و دنبال محدود کردن زمینه‌های اختلاف با سایرین می‌باشد..

بحرین دومین کشور عربی حاشیه خلیج فارس پس از امارات عربی متحده است که در هفته‌های اخیر با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کرد.

وزارت امور خارجه حکومت ایران، پیشتر،  عادی سازی روابط بحرین با اسرائیل را به شدت محکوم کرده و آن را اقدامی “ننگین و خفت‌بار” از سوی بحرین توصیف کرده است.

حکومت ایران به شدت از اتحاد کشورهای منطقه با اسرائیل به علت به خطر افتادن منافع تروریستی خود و گروههای نیابتی اش در خلیج فارس،  به شدت وحشت دارد

علی خامنه‌ای، رهبر رژیم اسلامی  ایران هم توافق اخیر امارات عربی متحده و اسرائیل در عادی سازی روابط را “خیانت” توصیف کرده بود.

پیشتر نیز حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس ایران در امور بین‌الملل در توییتر خود این اقدام بحرین را محکوم کرده و آن را “خیانت بزرگ به آرمان اسلامی و مردم فلسطین” خوانده بود.

رشید بن عبدالله آل خلیفه، وزیر کشور بحرین  با دفاع از عادی‌سازی روابط بحرین و اسرائیل تاکید کرده که این کار همکاری‌های راهبردی منامه و واشنگتن را نیز تقویت می‌کند و باعث حفاظت از منافع بحرین در برابر “تهدیدهای مداوم” حکومت ایران  می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر کشور بحرین با انتشار بیانیه ای رژیم  ایران را متهم کرد که به اشکال مختلف رفتاری سلطه‌جویانه در منطقه در پیش گرفته و به یک “خطر دائم” برای امنیت ملی این کشور بدل شده است.

او می‌گوید عادی‌سازی روابط با اسرائیل به معنای پشت کردن به مسئله فلسطین نیست بلکه اقدامی در جهت تقویت امنیت بحرین و ثبات اقتصادی ان است.

از سوی دیگر  بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بیانیه بحرین برای عادی سازی روابط با کشورش را “یک دوره جدید صلح” توصیف کرده است.

بیانیه مشترک بنیامین نتانیاهو، ملک حمد بن عیسی بن سلمان آل خلیفه و دونالد ترامپ خاطرنشان می‌کند “این تحولی تاریخی برای پیشبرد صلح در خاورمیانه است که ثبات امنیت و بهروزی در منطقه را افزایش خواهد داد.”