سراجالدین مهرالدین، وزیر خارجه تاجیکستان ساعاتی پس از ورود به ایران، با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه و حسن روحانی، رئیس جمهوری با هدف گسترش مسایل اقتصادی و سیاسی و همچنین رفع تیرگی روابط بین دوکشور به رایزنی نشست.
تاجیکستان که روزگاری بخشی از خاک ایران بود وریشه ی کاملا فارسی و ایرانی دارد درهمسایگی نزدیک ایران است .
حسن روحانی در دیدار با وزیر خارجه تاجیکستان، گفت: ما آماده ایم تا روابط خود را در زمینه های عمرانی، توریستی و اقتصادی و همچنین گسترش همکاری در مسیر مبارزه با تروریسم با کشور تاجیکستان دوباره آغاز کنیم .
مهرالدین، وزیر خارجه تاجیکستان گفت: از هر گونه روابط اقتصادی و تجاری بویژه در توسعه ارتباطات ترانزیتی و همچنین استفاده از خدمات فنی – مهندسی شرکتهای ایرانی در رشد و توسعه ی کشورمان استقبال می کنیم.
سران حکومت ایران به جای حمایت از فلسطین می توانستند با کشور تاجیکستان راه های ارتباطی خود را در زمینه های فرهنگ و هنر فارسی که مشترک با زبان ایران است گسترش دهند کشوری که هنوز هم پایبند به حفظ زبان پارسی و آیین و آداب اصیل ایران باستان است .
آگاهان می گویند، اختلافات چهار سال پیش، دولت تاجیکستان با حکومت ایران به علت دعوت حکومت از محیالدین کبیری، رهبر حزب منحلشده “نهضت اسلامی تاجیکستان”به ایران برای دیدار ویژه با علی خامنهای، بود که با تنشها و قطع ارتباطات دو کشورهمراه بوده است.
آنان می گویند بر اساس اطلاعات منتشره در سایت اینترپل، مقامات تاجیکستان، محیالدین کبیری، رهبر حزب منحلشده “نهضت اسلامی تاجیکستان”را به دست داشتن در تروریسم، تاسیس اتحادیه جنایی و کلاهبردارییا تخلفات مالی با حمایت حکومت ایران متهم کردهاند.
حکومت ایران به صدور دستور قتل چهرههای سرشناس تاجیکستان و افسران روسیه در ۲۹ سال پیش به دست اعضای حزب نهضت اسلامی متهم شده بود؛ اتهاماتی که مقامهای ایرانی هم آن را تکذیب کردهاند.