بریتانیا دوباره تاکید کرد که سپاه راه را بر روی نفتکش انگلیسی بسته بود و خواهان کاهش تنش شد

 

دولت بریتانیا یک بار دیگر اعلام کرد که قایق های نظامی سپاه پاسداران قصد داشته اند همراه با یک کشتی، راه را بر نفتکش بریتانیایی ببندند، ولی پس از دخالت رزمناو انگلیسی، و شلیک چند توپ هوایی، آن ها از محل دور شدند. احتمال دارد که قصد رژیم ایران متوقف ساختن این نفتکش بوده تا افراد نیروی دریایی سپاه پاسداران بتوانند وارد عرشه کشتی شده و بر آن مسلط گردند. ولی رزمناو انگلیسی به دخالت پرداخت و آن ها را قراری داد.

سخنگوی نخست وزیر بریتانیا از این رویداد ابراز نگرانی کرد و از حکومت اسلامی ایران خواستار گردید در راه کاهش تنش در حوزه خلیج فارس بکوشد.

به گفته آگاهان، با آن که واکنش سیاسی دولت خانم ترزا می نخست وزیر بریتانیا به این رویداد ملایم بود، ولی واکنش نظامی نیروی دریایی انگلیس بسیار قاطع بود و موجب ناکام گذاشتن نیروی دریایی سپاه پاسداران برای ربودن این نفتکش گردید.

در این میان، نفتکش دیگر متعلق به بریتانیا همچنان در نزدیکی سواح عربستان سعودی لنگر انداخته و نسبت به عبور از تنگه هرمز هراسناک است. درباره موقعیت این نفتکش گزارش های دقیقی انتشار نیافته است.

رویدادهای ساعات پیش، مربوط به درگیری در خلیج فارس را در زیر به آگاهی می رسانیم

ساعاتی پس از آن که مقامات رسمی حکومت ایران قاطعانه ادعا کردند که خبر حمله به نفتکش بریتانیایی نادرست است و غرب این خبر دروغ را انتشار داده که موجب افزایش تنش در منطقه شود، دولت بریتانیا با انتشار یک خبر رسمی، گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان را تائید کرد و اعلام داشت که سه قایق نظامی متعلق به سپاه پاسداران قصد تسلط بر نفتکش انگلیسی را داشتند، ولی رزمناو بریتانیایی که در آن نزدیکی بود، این توطیه را خنثی کرد.

دولت بریتانیا در بیانیه خود، قاطعانه از رژیم ایران خواستار شد از ادامه این رفتار خودداری ورزد و نگذارند که بحران منطقه ای بیش از این شدت یابد.

آگاهان می گویند که اگر تسلط سپاه پاسداران بر این نفتکش عملی می شد، ممکن بود به یک درگیری نظامی ناخواسته کشانده شود و حطر بروز جنگ تمام عیار را بیشتر از گذشته سازد.

اما همه مقامات سیاسی و نظامی حکومت اسلامی ایران گزارشی را قاطعانه نادرست می خوانند که به موجب آن، چند قایق نظامی سپاه پاسداران قصد داشته اند بر یک نفتکش بزرگ بریتانیایی در نزدیکی تنگه هرمز مسلط شوند و آن را بربایند.

در گزارش ها آمده بوده که یک رزمناو انگلیسی که در نزدیکی منطقه حضور داشته، این توطئه را خنثی کرده است. این تکذیب در حالی انتشار می یابد که در روزهای اخیر اکثر فرماندهان سپاه پاسداران و بخش بزرگی از مقامات غیرنظامی رژیم، به صراحت تهدید کرده بودند که بریتانیا به خاطر توقیف ابر نفتکش حامل نفت ایران، بهای سنگینی خواهد پرداخت.

شماری از مقامات سیاسی و نظامی حکومت پیشنهاد کرده بودند که رژیم یک نفتکش بریتانیایی را برباید تا از طریق آن بتواند نفتکش خود را آزاد کند.

گزارش‌ها حاکی است که در نزدیکی جزیره ابوموسی در خلیج فارس سه قایق متعلق به ایران تلاش کرده‌اند راه را بر نفتکش «بریتیش هریتیج» ببندند.

ربودن افراد و به اسارت گرفتن بیگانگان، به هدف مبادله کردن آن ها با ماموران بازداشتی رژیم در کشورهای بیگانه، یکی از شیوه های متداول رژیم ایران است.

نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز کوتاه مدتی پس از انتشار خبر در شبکه آمریکایی سی ان ان، بیانیه ای منتشر ساخت و این گزارش را قویا نادرست خواند.

در گزارش این شبکه آمریکایی آمده بود که چهار فروند قایق تندرو حکومت با نزدیک شدن به نفتکش بریتانیایی قصد داشتند بر آن مسلط شوند، ولی یک رزمناو انگلیسی که در آن نزدیکی بود، موجب خنثی شدن توطئه آنان گردید.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه نیز در واکنش خود ادعا کرد این گزارش نادرست بوده و هیچ ارزشی ندارد. وزیر خارجه حکومت ایران ادعا کرد که هدف از انتشار این گونه گزارش ها دامن زدن به تنش در حوزه خلیج فارس است.

ولی آگاهان  می گویند که این ادعا نمی تواند درست باشد، زیرا بریتانیا و ایالات متحده و دیگر کشورها، همگی در پی کاهش تنش هستند و جعل کردن چنین رویدادی، هیچگونه سودی برایشان ندارد و به عکس ممکن است زیان بخش باشد.

تحلیلگران می گویند که سپاه پاسداران برای ربودن نفتکش انگلیسی، با توجه به تهدیدهای روحانی و سران سپاه و حتی برخی آخوندهای حکومتی، انگیزه ای بسیار قوی داشته است و چنین تکذیبی نمی تواند قانع کننده باشد.

از سوی دیگر، تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل بر این واقعیت انگشت می گذارد که تلاش برای ربودن نفتکش، در حالی صورت گرفت که رزمناو انگلیسی در نزدیکی آن بود و پرسش آن است که سپاه پاسداران چگونه ممکن است در چنین شرائطی قصد ربودن نفتکش را داشته باشد. احتمال می رود که نیروی دریایی سپاه که این عملیات را فرماندهی می کرد، از حضور رزمناو ناآگاه بوده، و یا در محاسبات خود، واکنش رزمناو را منظور نداشته است.

2 دیدگاه‌

  1. جمهوری اسلامی باید برود و خواهد رفت حالا هر کاری هم بکند. مثل کسی میمونه که در باتلاق افتاده. هر چه بیشتر دست و پا بزنه بیشتر فرو میره. فکر میکنه که اگر دستو پا بزنه باتلاق رهایش میکند. امروز جمهوری اسلامیست. اگر عنگلیسی ها پا تو کفش کسی کردند دیگه کار تمامه. امریکاییها یه کمی صبرو حوصله دارند/ ولی عن گلیسی ها بد جور میزنند. و زدنشون هم نه با موشک و نه با جنگه بلمه با سیاست چنان بر پیکره جمهوری اسلامی بزنن که ندونن چجوری خوردند. جمهوری اسلامی در دیدگاه غربی ها خیلی وقته مرده. و فقط یه لاشه متعفن ازش باقی مانده. و فقط غربی ها مانده اند که کی را بجای جمهوری اسلامی بیارن. توی کی به قدرت برسه موندن. هنوز هم کسی پیدا نشده که برای جانشینی انتخاب بشه. البته اعلاحضرت رضا شاه دوم هستند/ولی عنگلیس دشمن این خاندان بوده هست و خواهد بود. و دوست نداره که پهلوی بر سر کار بیاد. ولی بالاخره باز حق به حقدار میرسه و حکومت پادشاهی برمیگرده.

Comments are closed.